женските имиња ми се допаѓаат, но Ерик во Мкд ич не ми звучи убаво, премногу странско за на наши простори (без да се засегне некој, чисто мое мислење) .Ќе кажам еден пример што пак не би сакала никој да го засегне тоа е чисто моја гледна точка, јас работам во една служба за документи, а до мојот град има едно ромско село, но со наши презимиња се повеќето, и само од таму доѓаат лица со имиња пример Рикардо Митев, Ерик Христов, или Џесика и Мелани Поповски и навистина според мене има некои "престрански" имиња за наши простори , незнам како да ги класифицирам поточно, затоа велам "престрански", еве пример и Каја, Клара или Дарија не се наши ама не ми бодат в очи со наши презимиња.
Ne sme mkd a i prezimeto ne ni e sekojdnevno i okey mi deluva neobicno ime sepak fala za mislenjeto ..nemam drugo so bi mi padnalo na pamet samo toa mi se vrti ama ke vidime ima vreme fala pozz ☺️
Може, зошто Дарија и не е баш странско име, го има во нашиот православен календар на 1 Април, а за Мелани или Меланија баш вчера беше. Не знам потекло какво имаат но тие што ги имаме во нашиот календар си ги сметам и за наши
Пред некое време првпат слушнав за Ханија-кумашините така сакале да ја крстат ќерката што ја чекаат. Кое е најнеобичното име што сте го слушнале?