Ние за бебево не можевме да се одлучиме и двајцата имавме различни желби па решивме да влечеме ждрепка од Софија,Јоана и Ирина,па ќерка ми го извлече Ирина,кое што беше моја желба
На 2 Јануари ме примија во Чаир и лежев демек за природно. Ми ставија три провокации во размак од неколку дена. Се отворив 8 прсти имав болки ама бебе беше високо и не сакаше да се спушти па завршив царски.
Јас и маж ми уште пред да го знаеме полот на првото дете си го завикавне Милош . Во право бевме , машко беше и го носи името на еден мој далечен дедо ( без да знам дека сум имала дедо со тоа име , загинал на 20 и некоја , во Втора Светска војна) . Второто дете , Александра , го носи името на кумот Александар , негова желба беше барем едно да крстиме на него ( не знам зошто , не сакаше да ми каже на мене , а името е убаво , не е лошо во секој случај ) . Третото дете , Михаела го носи нејзиното Црковно име , отецот и го даде тоа име до 40 дена ( не знам како е по другите градови , тука штом се роди бебе , таткото оди во црква и од поп зема црковно име за да има бебето име додека не добие име од кумот ) . Ние немавме некоја посебна желба , свекрва ми сакаше по неа ама модерна верзија , на крај се одлучивме за црковното име . Ем модерно , ем кратко . Не е како на Александра долго . И моето име е долго , и затоа не сакам долги имиња . А родена сум на самиот ден на св . Никола, сите околу мене слсвеле именден или роденден ( имам пишувано за цела случајност ) што моите се плашеле да ми дадат друго име , иако кумовите рекле ваше дете ваша желба , ние секако ќе го крстиме .
Nas ni E rano za ime, 15ta nedela no nie veke si imame. Kerkičkata saka ako e devojče da se vika Nikolija(Nikolia ) ne znaeme uste dali so J ili bez. Ako e masko maz mi saka Ivan, po tatko mu. Počina samo sto doznavme deka sum bremena
ВуЛкашин не сум. Вукашин и Волкашин да. Вукашин е српски, а Волкашин македонски - инаку станува збор за истото име. Волкашин бил крал во Прилеп и е татко на крале Марко
И ние имаме име се разбира за женско Желбата е моја а маж ми само се согласи. И ако е машко имам идеа. Сакам кратки имиња и син ми е со кратко име така да ќе си одговараат.