@andrea angelova Роби. На нет како варијанта го дава и Борис, бидејќи американците Роберт го викаат и Боб на скратено, па оттука и Борис.
@kanella Нели? Јас знам едно само и е преслатко, сега името ме потсеќа на тоа бебенце Мислам дека редно е да ги вратиме во употреба заборавениве ‘постарски’ имиња, наместо префорсираниве ‘модерни’ измишљотини.
Јас сакам некое кратко име, не сме одлучиле сеуште. Но од кога дознав дека е женско во глава се ми се врти Софиа (Софи). А цел живот убаво ми било Мила. На крај не знам кое ќе биде
@andrea angelova Роберт, Роберто, Робертино, Берт. @Quincy мене лично Софи ми е поубаво. Ептен убаво име ми е Софи, Софи(ј)а.
Како ви одговара вас, најважно е вас да ви е убаво. Инаку те прочитав во труднички, затоа и ј-то во заграда го пишав.
@Quincy Еве некои кратки женски имиња што можеби ќе ти влезат во опција: Ана, Ема, Нина, Нена, Дана, Лена, Ника, Ирис, Кира, Ева, Еда, Ива, Лана, Миа, Мира, Ада, Ирма, Маја, Мина, Тина. Инаку, Софи е преубаво.
Опции ни беа Михаил или Давид до последен момент немавме одлучено имав закажан царски на 10.12 но на 08.12 ми се јави докторката да ми презакаже за наредниот ден на 09.12 (св.Георгиј) и така нашето синче со помош на докторката само си го одбра името а нас баш ни се допаѓа Георгиј