Јас од таа причина до последно не кажував како ќе се вика зш сите имаа коментар. Кажи уште се мислиме има време и толку
Jas sakam da imam samo devojcinja I obozavam kratki iminja, eve 4 zenski iminja: Iva, Nina, Tea i Eva. (+ moznost za kompromis so mazot. Darija Sofija Katerina) Mnogu sakam bliznacki.
Me zainteresira vsusnost kako se vikas I koj ti e prekarot od imeto? Inaku pogore spomnav sakam samo devojcinja da mi bidat decata, no ako se pogodi masko sakam ime koe nema slava(imenden)
И мене ме интересира, сепак тоа е повеќе лично чувство за име, дека знаеле бабите дека се со тоа име и може им звучи старски, за мене нема лошо име. Еве знам една Невенка крстена по баба, си се претставува Нена, не си го сака името, Петранка си се претставува Пепа, Ниче дури отиде до таму официјално во документи си се прекрсти во Нина. Ја заборавив Милка, школска ми беше девојчето се претставуваше Милена, ако некој и се обрати со Милка се правеше како да не слуша.
Ако е девојче сакам да биде Изабела или Матеа (ама второто на дечко ми не му се свиѓа). Он сака Лаура, и мене ми се допаѓа ама не знам како би ја викале нагалено. А ако е машко, негова желба е да се вика Себастијан. За скоро време ќе дознаеме, па ќе мора да падне некој договор.
И мене Лаура ми се допаѓа, зошто мора нагалено да ја викаат? Од првите 2 Изабела ми е поубаво. Гласам за девојче
Кај нас останаа Марко и Ведран, се што не ни се сфиѓаше на двајцата, отфрливме, и на крај кога ќе се роди ќе одлучам јас.
Не е пишано правило дека не смееш да го крстиш.Ама ако другарката кажува дека името и е посебно зошто па мора и ти да го крстиш исто. Крај краева има мн имиња. Мене не ме напна тоа што би сакале исто да се вика туку на ноншалантноста како беше прашано и кажано. Мн добро ме знаат луѓето околу мене ја не сакам сите униформирани да видеме ајде сите исто ќе се викаме исто ќе правиме исто ќе се облекуваме. Име е битна работа за идентитет и личност...
Не би кажала сега ептен е ретко ретко името и одма ќе се знае. Па плус како за беља ќе се погоди уште некој па увреден па ова па она па убедувања убаво е не е убаво и слично
Сите три се убави, ама лично мене Анастасија ми е едно од поомилените, уште како дете, ради руската принцеза и цртанот .