Машки:Даријан,Лео;Давид,Дамјан,Лука,Алекс,Матеја Женски-Изабела,Леа,Миа,Ања,Кјара,Викторија,Мила,Луна,Дорина..
Женско: Нате (Наташа) Теа,Елеонора И Анастасија Машко: Стефан,Аце (Александар) и Никола мене посебно Нате и Стефан ми се посимпатични иначе не се викам наташа
Машко: Габриел Илиј, Илин, Карл Филип, Ненад, Јаков, Алексеј Женско: Катарина Дама, Кајра, Филипа, Петја сакам такви со по две имиња
До пред некое време имавме смислено имиња за децата со мојот дечко, ако биде машко да биде Дарко, а за девојче Матеа, но еве како минува времето, и како полека почнувам да ги губам моите најблиски, сваќам дека со оглед на тоа што не успеав нешто повеќе да направам за нив, најмногу што ке можам да направам за нивна чест е моите деца да го носат нивното име. Здравје Боже децата сакам да ми се викаат Александар и Катерина
Јас имам едно машко ми се вика Андреј сега и второто ми е машко здравје боже ќе се вика Марко а за машко имиња Михаил,Петар а за женско Јована многу ми се допаѓа
Доколку е женско ќе се вика Мила. Ама многу ми се допаѓаат Катја, Екатерина... А за машко нека мисли мажулето мое
добро бе луѓе без лутки ама кај ги најдовте имињава кој бугарски, кој руски, кој по чоколади кој по шпански серии, мислам стварно не ми се верува имаме толку прекрасни имиња македонски кои треба да се зачуваат не уна дуа и незнам што. во ред е секој со својот вкус нели ама ова за да се излезе од клишето на македонски имиња сега клише станаа сите оние странски глупави имиња. барем размислете на момент кои сте и од каде потекнувате и кои вредности треба да им ги пренесите на своите деца.
Можеби ке го сменам изборов,ама едно знам,а тоа е дека сигурно нема да им дадам некои праисториски или стари македонски имиња... Женско-Дора,Леона Машко-немам идеја сеуште нема некое име што ми оставило впечаток сега за сега,ама има време
Доклку имам машко со сигурност би му го ставила името Лука.. Ми се допаѓаат и Лео Давид Филип Стефан Никола, Алекс.. за женско повеќе ми се допаѓаат имињата со помалку букви 3-4.. како Теа Миа Ана Ина Ива Луси и сл..
Филип - ма и машко и женско , Филип ќе се вика и две машки ако имам, двете Филип ќе бидат!!! Не знам што ми е толку со имево... Ваљда дека од мала ми кажале дека ако сум била машко Филип ќе сум се викала.... И многу си го сакам Филипот во мене. Леле, забегав!