Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Имиња за вашите деца

Дискусија во 'Бебе' започната од Bisera.Sk, 9 февруари 2010.

1. TDD

TDD Активен член

Се зачлени на:
    23 април 2021
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    30
    Здраво феминки,нова сум на форумов и сакам да ве прашам за мислење.
    Со мм очекуваме бебе и се двоумиме помеѓу две имиња Тара и Тамара.Според вас кое е поубаво?(едно од овие две сигурно ќе биде):)

2. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    899
    Допаѓања:
    5.240
    Тамара

3. Tinkerbell11

Tinkerbell11 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    1.836
    @Anjickas Нела ми е многу поубаво за разлика од Нала.

@TDD Тамара.

@ar.in Стефан, Илија.

На ar.in му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Тамара

5. tanjatt

tanjatt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2021
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    206
    Tara

6. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.762
    Допаѓања:
    34.023
    Бебе бр2, ќе се викаше Димитриј или Димитрина, тогаш ми беше термин на Митровден но ете не дочека.

7. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.082
    Допаѓања:
    10.163
    Тара :inlove:

8. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.676
    Допаѓања:
    24.436
    Стефан и Јован само, за другиве одма на ум ми паѓаат Номче, Иле, Ѓоко.. а за Томе и Ристе мислам дека еден ден ќе ти се лути хаха

На LucyLu, ar.in и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  9. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    @ar.in На прво место го ставам Наум, на второ Јован, списокот ви е се од македонски имиња, сите се среќаваат често, но се убави наши имиња, Наум ми е така поретко среќавано и убаво ми звучи.
    @Anjickas Не ми се допаѓа Нала како звучи во Мкд, а во врска што ми е мислењето за името Нала, имам погоре пишано мој став генерално за поретките странски имиња, не ми се допаѓат воопшто како звучат тука, можеби да го слушнам во Америка нема да ми звучи лошо името.
    @TDD Тамара

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673

Точно така, Нала е жената на Симба ,кралот на животните.

На Meckicja, thelittle17, Pacient srna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.473
    Допаѓања:
    10.908
    Е ај сега дека на некому не ни звучи убаво името Нала, ама нели од помодарство не смееме да кажеме дека не ни е убаво сите да лажиме и да речиме леле прекрасно име.

Мене лично апсолутно не ми се допаѓа воопшто, како што и еден куп други имиња не ми се ниту звучни, ниту својствени за нашето поднебје, ниту одговараат за бебиња.

И не мора веднаш да скокате, секој има право на свое сопствено лично мислење и убедување, во случај да не сакате да слушнете негации или мислења поразлични од вашите не прашувајте.

На Nikolina35, Kimberly11 и sunmoonstars им се допаѓа ова.
  12. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Мене ми се допаѓа ^_^

Тамара ^_^

-------------------------------------------------------------
    Кога некој бара мислење за одредено име, доволно е да пишете дали ви се допаѓа или не. Не мора одма да мешате животни. Задржете си го остатокот од мислењето за себе.

На Stressed Out, gjoker4e, Naatashka123 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Дечки, брутално- небрутално, бидете реални, ако тука ВАС напишаното ве вознемирува и вреѓа, детето истото тоа ќе го слушне само десет пати полошо. И подобро на темава без цензура да се пишуваат мислењата околу нетипичните имиња, зошто тоа се реалните реакции кои утре детето ќе ги добива од светот околу себе.

Кучешко, мачешко, бугарско, бабско еве тука со помош на модератор ќе ги „замолчите“ таквите несакани реакции, ама надвор од форумов? Сите знаеме по некој несреќен Милутин, односно Мики за сите останати, освен за крштеницата.

И Леа никогаш нема да биде кучешко име :) May the force be with you :l:

На Miss666, Kitten, kukla21 и 8 други им се допаѓа ова.
  14. cresa-jagoda

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Колку пати и мене не ми се допаѓале одредени имиња, ама не сум лажела леле колку ми се допаѓа. Туку сум си кажувала дека ете мене не ми се допаѓа. И крај на приказната, без многу филозофирања.

На IRBBB, thelittle17 и mode-kristina им се допаѓа ова.
  15. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    Јас мислам дека некој кога бара мислење за некое име, освен тоа што бара одговор од типот убаво е името или не, бара и малку повеќе мислење пример зошто не му се дипаѓа некому. Точно е вкусови различни имаме сите, плус мислењето понекогаш се менува, пример имам пишано за мене името Вера беше синоним за баба Вера, но откако сестра ми ја крсти ќерка и Вера, сега името ми звучи многу убаво, плус сум љубител на македонски имиња, имињата Снежана, Сузана, Светлана и Весна на мене ме потсеќаат на секоја втора тетка, затоа не би ги ставила на моето дете, (btw Снежана беше желба на мм по свекрвата) имињата Миа, Кјара, Мелани, Нала, Наоми, Кира, и секакви други нетипични за нашата земја мене не ми се допаѓаат, и сум многу против да ги ставам на мое дете.....такви аргументи сакав и јас да слушнам кога побарав јас мислење за моите предлози. ...И да, да ви кажам избрав име и со помош на овдешните мислења, покрај тоа што мм беше за името, 90% од коментарите овдека на форумот беа во полза на името што го избрав за бебето ;)

....инаку највеќе ми се допаѓаат интернационални имиња како Ана, Софија, Ема, Ива......исто и руските имиња ми звучат убаво со наши презимиња, како Ксенија пример...

На mode-kristina му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Дали некој во Македонија би си го крстил синот Симба или Муфаса? Зошто ист е ефектот :)

Нала има убаво значење, прва голтка вода во пустината, но ние не живееме во пустина. Уште може и некој sjw да ги окриви родителите за cultural appropriation ако не се од афричко или арапско потекло :D

Плус, Нала е лавица, така да повеќе би требало да е мачешко отколку кучешко име. Во секој случај, не е име за македонче :)

Не се играјте играчки, ќе го убијат од зае*авање детето во школо.

На Kitten, ...Arthemisia..., Idedemja и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Ма не, последниве години е чудно во класот некој ако има нормално име што било во наше поднебје, сега повеќето се вака кратки и странски и никој никого не зафркава. Кај брат ми во клас, во основно се такви имиња имаат соучениците, само он и 2-3ца имаат имиња што се користат со години кај нас, а не е ни толку мал, 13г е, можам да замислам сега кај па уште помалите деца како е, битно никој никого не зафркава. Ама па немаат ни Трајко, ни Ристе во клас, а пред 100г тоа било модерно...

Инаку и мене не ми се свиѓаат новите имиња, но во новите генерации тие преовладуваат и мислам дека нема да се чудни.
    Јас не би си ги крстила децата така, сакам "наши" (имиња што преку 20-30 години се кај нас прифатени де) и долги имиња, пограциозно ми звучат. Секогаш ќе ми биде поубаво Мартина или Александра од Леа на пример, но ете тоа не значи дека луѓето магично ќе прекинат децата да ги крстуваат така зошто јас имам такво мислење.
    Па и јас во темата прочитав дека подобро било некоја Катја денеска да се викала него како моето име што е, немало да ми оди со странски презимиња демек, па еве не се навредив. Нека си искаже секој мислење, не може сите исто да мислиме. Ќе беше досадно сите исто да се викавме и да мислиме. :)

На Осе, Kitten, ...Arthemisia... и 7 други им се допаѓа ова.
  18. cresa-jagoda

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Децата учат од возрасните. Така да, ако сите ние им бидеме добар пример на децата нема да убијат од заебавање некое дете поради името кое го има.

@Kimberly11 @SugarHoney
    Што ќе кажете за името Марко?

На Осе, gjoker4e, SuperGirl24 и 6 други им се допаѓа ова.
  19. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Хахахахаха, е сега.... :rofl::rofl::rofl:

На nextredstyle, mode-kristina и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  20. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239

Супер име. Човечко пред се.

На sunmoonstars и SugarHoney им се допаѓа ова.