Имиња за вашите деца

Discussion in 'Бебе' started by Bisera.Sk, Feb 9, 2010.

1. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Другата половина молчи затоа што е попаметна.
    Наместо да вреѓате сконцентрирајте се на тоа да ги научите вашите деца да не размислуваат како вас. И Стојанка да е и Нела да е, ако ти не збориш дома лошо за Стојанка и Нела твоето дете исто нема да збори. Сите имиња се убави. Вашето размислување не е убаво. Лош ум лошо гледа.
    Крстете ги децата како што вие сакате. Темава подобро да се заклучи засекогаш. Барем свесни сме со кого го делиме воздухот, за жал.

2. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Извини, а каде виде навреда во моето мислење?

3. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Го цитирав твоето заради првата реченица.
    Се однесува на сите навреди од претходните неколку страни.

cresa-jagoda and mode-kristina like this.
  4. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Mногу ми се допаѓа името :inlove:

5. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Jas imam I mnogu retko ime a sega go imam I retkoto presime od soprugot I super e toa

gjoker4e likes this.
  6. TDD

TDD Активен член

И мене баш ми се допаѓа.

7. Ula

Ula Популарен член

Дечки јас се породив и бидејки падна тешка борба за кое да го одбереме Иан или Ноа. И реков кога ќе го бидам првиот пат ќе ми дојде како да се вила и се одлучив за Иан. Иан е христијанско католичко име и значи Господ е милостлив. По некоја сличајност плус е кратеница од нашите имиња :D. Инаку највеќе изборот падна на Иан бидејки мн го сакам Ian McKellen :D и Еwan McGregor. Ама бидејки мм се вика Иван се одлучивме баш Иан да се пишува, да не биде во странство Иџан или кај нас Еван хахах. Ноа остана за второ бебенце...
    П.С.Мене моите родители никогаш не ми се обратија по моето вистинско име туку по надимак ме викаат.Како и сите останати иако надимакот е подолг од името хаха. Касно и си го дознав вистинското име и до факултет ми беше несвојствено. На факултет дури научив колку ми е моќно вистинското име кој авторитет го има. Сакам да кажам дека и родителите имаат влијание колку детето ќе си го прифати и сака името...

Last edited: Apr 24, 2021
    Oneo, Coco31, SkarletOHara and 5 others like this.
  8. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Точно така, тоа е муабетот, Елена, Тања, Ивана, Бисера, Лена, и слични се досадни, а Леа, Леони, Мелани, Кјара (и некои чудни склопеници, новоисмислени) и слични се многу попреферирани и интересни....за жал. А најјак е муабетот зошто живееме во странство, како на русинката Гала Петровна и е гордост во Германија да и се познава руското потекло, нашите повеќето го мислат да е лесно за во странство затоа е Софиа Митов....ПЛИИИИС да не се навреди некој, тоа е само мое мислење што ме дразни :) професионална деформација :?:извинете зошто сум археолог и културен антрополог :$многу држам на традициите;) Никој не сакам да засегнам со моето мислење.

Kitten, Nikolina35, Oneo and 6 others like this.
  9. Jana06

Jana06 Форумски идол

Значи ако го крстам детето Леа сум предавник во своја држава и не си ја почитувам историјата, се срамам од потеклото. Ако ја крстам Стојна срамота, толку старомодно име во 21 век.
    А да си гледате за вашите деца и да ги оставите родителите да си ги крстат СВОИТЕ деца како што сакаат? Вака мислам најдобро би било.
    Темава е за предлози, идеи, мислење, но не и наметнување вина, исмејување итн.

10. NewMommy

NewMommy Популарен член

Мене ми се смеат ако кажам дека сакам синот Максим да го викам. Баш ми е убаво името. Ама народ.

11. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Мене ми е баш убаво :D

NewMommy likes this.
  12. Salome

Salome Популарен член

Мене најмногу ми се допаѓа името Мила или Софија, за женско дете.:inlove:За машко не сум размислувала.:D

13. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Не ги слушај.Преубаво име е.

NewMommy likes this.
  14. Celltica

Celltica Популарен член

Јас па не знам зошто постои темава воопшто вака како што напиша. Не знам што мислење може да ти даде некој за името на сопственото дете ако веќе си се решил. Плус ако веќе си решен за името, зошто би барал мислење. Некако контрадикторно.

15. Jana06

Jana06 Форумски идол

Што е контрадикторно?

Се мислам помеѓу Ана, Рајна, Вања. Што мислиш кое најмногу ќе одговара со презимето Стојанова?

Или носам близнаци, кои две имиња најмногу одговараат? И ти набројувам 3 комбинации. Мислење.
    Нема што да некој да дави и тука за патриотизам, историја, помодарство било, срамота било.

16. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Јас кога ќе имам дете официјално до тогаш ќе научам да не се замарам со ништо. Детето на истото ќе го научам, и нема да се замара кој што му кажува за името. Јас како сакам ќе го крстам мое и на муж ми ќе е детето.
    Макар и Ѓорѓи и Џорџ да ми се вика детето.

17. Celltica

Celltica Популарен член

Ама тоа и ми е поентата. Ако јас мислам дека Петранка е добро име, и сум возрасен човек што се спрема да има толкава одговорност како дете, нечие мислење на форум треба да ми е тотално небитно, ако веќе сум се решила за едно од имињата. Нема веројатно одлуките за дете да ги носам врз база мислење на форум, уште помалку нешто да се навредувам што рекле за името.

18. Jana06

Jana06 Форумски идол

Кој рече да одлучуваш врз база на форум или нешто сосема друго? Кога се двоумиш бараш мислења, последната одлука е секогаш твоја. Може кума ќе бидам, па барам мислење, не мора да е за мое дете. Без разлика ете, може некоја сака да праша и да одлучи.
    Ако гледаме така тогаш што бараш на форумот да читаш туѓи мислења. Глупости.

nevermet18, cresa-jagoda and Meckicja like this.
  19. Celltica

Celltica Популарен член

Па сигурно нема да се навредувам за име, дошла на форум да праша и после ќе и речат не е убаво, и припаѓање 20 страни навредени сите.

Nausicaa likes this.
  20. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Никој нема да се навреди ако некој со фини зборови каже зошто не му се допаѓа името.
    Ама,од коментар „ужас,кучешко“ како да не се навредат сите?