Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Имиња за вашите деца

Дискусија во 'Бебе' започната од Bisera.Sk, 9 февруари 2010.

1. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    Ама јас не реков дека она е во право. Јас ич не би се навредила, прво истото го имам чуено во живо мал милион пати за многу имиња, второ мене треба да ми се допаѓа, не на некој на форум. Ако е за сите да ти кажат со sugarcoating темава не треба ни да постои оти убаво рече @Nausicaa, истото ќе го слушнете и надвор.
    Сакам да кажам, не може да прашаш за мислење и да не очекуваш секакви одговори, тоа е детски и наивно.

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.364
    Допаѓања:
    126.269
    Да,ама кога има навреда,имаат право да се бунат.

3. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Vanja:)

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    И јас нема да се навредам, нека е и кучешко и мачешко. Ама да не го крстам лупам Ерик за да не ја навредам мајка македонија :rofl:

На deskarada, mode-kristina, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. NewMommy

NewMommy Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2015
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    1.059
    А замислете да беше како порано. Што ќе каже кумот тоа. На пример дедо ми две години се викал Иле. Дошла крштевката и кумот во црква рекол детето ќе се вика Драган... (facepalm) И така дедо ми се викаше Драган. :D:D:D

На Skorpija25, Sesil, Naatashka123 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. NewMommy

NewMommy Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2015
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    1.059
    Ние си го крстивме девојчето Вики. Чисто Вики. Имаше чудење во почеток, ама како велат Секое чудо за три дена. И мене ми биле чудни некои имиња, ама секој си има право да си ги вика децата како што сака.

На Skorpija25, MilaSs12 и Jana06 им се допаѓа ова.
  7. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    Таман работа да го крстиш некако за да задоволиш нечии други принципи. Се согласувам за тоа сосема. Поентата не ми беше да се ставаат само традиционални имиња, туку секако на некој нема да му се допаѓа името. Ако ги земеме сите мислења предвид, никогаш нема да најдеме име.
    Е сега јас лично мислам дека за свое дете би избрала некое поприфатливо име за околината, макар и интернационално, да не се мачи да се објаснува како се пишува и слично. Другарка ми има странско име што не е натурализирано тука и си го мрази зошто на секое три пати го повторува и секаде ја грешат транскрипцијата. Од тој аспект пример би се решила за некое име кое е прифатено и во средината во која ќе расте.

На sunmoonstars, Nausicaa и Jana06 им се допаѓа ова.
  8. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.684
    Допаѓања:
    79.798
    Има имиња застарени што се се' поретки, има нови модерни имиња и има безвременски, како на пример Јана, што би го избрала како име на моја ќерка, ако имам. Јана и Јована или Јоана најмногу ми лежат на срце. Од машки имиња немам некое посебно.
    Интересна појава ми е оној став ,,Ќе му дадам интернационално име да биде прифатливо и лесно за изговор ако се пресели во странство." Роди го и крсти го за во странство да оди. :D Добро, кој како сака. Сте слушнале за Рејчел Стојанов(а)? Млада гимнастичарка, не сум сигурна дали има македонско или бугарско потекло, сеедно, името не одговара со презимето и мене лично некако безврска ми е таква комбинација ама ок, нивно дете, нивни избор. Еднаш сретнав име Дејвид со македонско презиме, не се сеќавам на презимето. Да речеме, Дејвид Петрески или Дејвид Иванов. Да не биде Давид, Дејвид да биде. Ооок. :?:
    Да не ти се допаѓа нечие име е ок, ствар на вкус, ама да исмеваш или навредуваш некој за име, е тоа ми е веќе дебилно. Или за навреда го сметате и ако кажеш дека не ти се допаѓа? :^)

На deskarada, mode-kristina, Meckicja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.400
    Допаѓања:
    126.750
    Золва ми долго време се викала Христина,потоа дошла кумата со торта и сега се вика(името е само пример)Наташа.

На Meckicja и NewMommy им се допаѓа ова.
  10. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797

Јас имав другар во маало Дејвид и не бев свесна дека не е македонско се досега кога ти спомна. Баш ми беше ок, не ми било чудно никогаш. Значи се е до навиката и перцепцијата.

11. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    Така е, во право си, се бара мислење а после се навредуваат, а форум е за дискусија не е само за одговор да или не. А тие што имаат спротивно мислење не навредуваат конкретна личност, еве за имињата секој си има став, мислење и си го кажува без да сака да омаловажи или навреди некој, нема што некој што обожава актуелни модерни имиња да се чувствува навредена ако некој му каже Лана не ми е убаво, јас би Деница, сакам македонски стари имиња...но за жал се чувствуваат навреден без да ги навредува некој.
    Никој не ве навредува и исмева кога си кажува мислење дека едноставно не ми е убаво вашето посочено име за кое бараат мислење од причина што сака руски имиња, или сака стари македонски имиња или сака кратки имиња....и ред други причини, тоа не е исмевање, не е ни навреда.
    .....и да еве мене ми кажаа голем број членки Стела е име на милениче И НЕ СЕ НАВРЕДИВ, зошто побарав мислење за имињата, и навистина сретнав 2 кучиња што се викаат Стела :D ...фала ви што ми помогнавте во изборот на име па место Стела (име што често се става на милениче) одбрав Марта :) ...Исто нема што да се навредувате што мене анонимна членка што сум х небитен фактор во вашиот живот не преферирам и воопшто не ми се бендисуват имиња како Леони и Мелани со мкд презиме, не ве исмејувам само кажувам едноставно не ми оди и не ми звучи убаво.

Последна измена: 2 мај 2021
    На Осе и Kitten им се допаѓа ова.
  12. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    секако нњ ги родив тука во дупкава да останат да живеат :) Имињата им се бирани за други, туѓи дворови :rofl:
    е како може ова?? Од секогаш име се запишувало во матично 40 дена од раѓање.

На cresa-jagoda и mal.ecka им се допаѓа ова.
  13. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.400
    Допаѓања:
    126.750
    Така пренесено од свеки,така пренесувам.
    Битно и го променале името.

14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Твоја свеки ко мојава. Само раскажува приказни за мали деца. А малку ја прашаш за нешто логично, врти муабетот.
    Нема логика да смениле име туку така. За тоа има процедура.

На Camille84, lilo, thelittle17 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.400
    Допаѓања:
    126.750
    Ај не и крши филм на жената:D
    Баш утре ќе ја прашам.

На ni.na, Осе, thelittle17 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    Се во ред ама, Мелани односно Меланија е Македонско православно име, го имаш и во православно календарче. Ако не е често, незначи дека е присвоено од негде.

На Осе и Meckicja им се допаѓа ова.
  17. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.682
    Допаѓања:
    18.339
    Стела е преубаво име. Интернационално е ама убаво.

На karak, thelittle17, Angie1432 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.288
    На моја комшика козата и се викаше како мене, ми беше смешно кога ја довикуваше, не се налутив или навредив. Пред некое време во парк една жена шеташе куче, тоа се одалечи малку од неа, му довикна Никола врати се тука.
    Моите чуваат куче се вика Лана а имаат пријатели ќерката им се вика Луна. Ќерка ми се вика Божица, кога ќе ме праша некој, се чуди какво име е тоа. Нема мачешко или кучешко име. Секое име е име за себе. И за родителите тоа име е најубаво. Порано сакав ќерката и синот да ми се викаат Ерика и Максим, ниту едното ниту другото не го доби тоа име :D

На lilo, Madam S, Осе и 12 други им се допаѓа ова.
  19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    баш ме интересира што ќе ти каже :lol:Ја замислувам мојава како инстантно измислува друга приказна и како не сум разбрала нешто 8-|

На Осе, cresa-jagoda, jarec6 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.168
    Допаѓања:
    17.680
    Ме изнасмеа со козата:lol:
    А Божица преубаво име. :inlove:

На lilo, Madam S, thelittle17 и 1 друга личност им се допаѓа ова.