Моето се вика Лука. Второто ако е машко би сакала да се вика Матеј, а ако е женско Мила. А за третото не сум размислувала уште
Јас на пример ако имам керкичка името би и било Изабела или Ана ... за машко многу ми се допаѓа Марко и Филип и Дамјан и Кристијан и ... уф мислам дека до тогаш ќе ми текнат уште милион имиња
Најпрво би сакала да имам 3 деца.Едно машко кое ке се вика Слободан по името на свекорот,2 девојчиња кои ке се викаат Теа(тихана тијана) по името на мајка ми и Наталија по името на свекрва ми.
машки имиња највеке ми се свиѓаат Давид , Исидор , Ведран женски: Катја , Исидора ,Ксенија ,Ребека ,итн кога ќе дојде време ќе одлучам
машки:матеј,ангел,антонио,стефан,и други..... женски:матеја,теона,ева,емили,хана,стефани и милион другии
za masko : Luka Nikola Alen Teo a za zenski ima mnogu kako na pr. Nina Mila Orhideja Simona ama mislam deka ima uste mnogu vreme za toa i uste kolku iminja ke mi teknat
матеј ,теодор, марко, и некое постаро македонско име Теодора, тамара , елефтерија, па уште некои сигурно имам ама не ми текнуваат
елефтерија е грчко име и на македонски преведено мене не ми звучи баш убаво - Слободанка, исто како што и Кјара всушност е Јасна мене ми се допаѓаат Мила, Ева, Срна, а од машките Никола, Лука, Јон
E ова не сум знаела дека елефтерија е грчко го имам слушнато некаде па ми останало така симпатично и интересно фала што ми кажа позззз