Leticija, Leona, Luna, Lina, Andrea, AnaMarija elena, Izabela, Denica a maski--- Gorazd, Gorjan, David,
Значи за женско незнам ,но за машкото јас бирам име Томислав незнам зошто но сум заљубена во името некако премногу ми се допаѓа,а за девојчето сопругот нека бери гајле
Боже мили како дрма трендов со името Лука! Ко на времето секое второ циганче што се викаше Рамбо, сега Лука лека полека му го зема приматот. Јас на моите деца би им дала имиња што имаат повеќе од четири букви. Како Ironhide, или Optimus Prime. Инаку машко - Мартин, женско немам омилено, а има повеќе имиња што ми се допаѓаат и не можам да издвојам.
Немам размислено за конкретни имиња, меѓутоа секогаш сум била сигурна во едно нешто сакам имиња во духот на нашата религија и култура т.е. од списокот на православните имиња. Мене лично овој помодарски дух со „увоз„ на имиња кои настанале во странски земји и култури - не ми се допаѓа. За некои нешта сакам да сум верна на традицијата и културата на сопствениот народ и децата да ми носат имиња какви што се пренесувале со векови од колено на колено баш на овие простори. Колку и да е милозвучно некое име од туѓо подрачје не ми буди вакви асоцијации. Сепак колку луѓе толку вкусови и право на избор, .
Името кое ке го носи моето сеуште неродено дете е Немања - што во превод значи "до сега да се нема". Кога ке тргнам од фактот дека ова дете е чекано цели 3 години, сметам дека дефинитивно тоа е правото име за него!
Катја, Кјара и Максим. Ова се имиња кои ете ми се допаѓаат како звучат, но не би можела со сигурност да кажам дека би им ги ставила тие имиња на моите деца, тоа ќе одлучиме со Петко, и чуствувам дека ќе долго ќе бидеме во преговори .
Мојот избор на имиња Ако е машко - Марко , А ако е девојче (Иако потајно поовеќе сакам да е) - Нина Е сеа ова се моите мислења а со оглед дека не се слагаме за овие исти имиња ке видиме понатаму кое име ке го има бебето наше