Абе ќе си го крстам машкото дете по некои од играчите на Реал Кристиано,Рикардо или Икер се шалам. За машко ми е убаво името Дарио и Александар (но да го викаат наскратено Алекс а не Аце) А за женско Ребека
Ако детето ми е маско би го кратила Тео, Марко, Андреј, Леон. А ако детето ми е женско тогас би го крстила Лили, Миа, Нина, Теа.
Не знам зошто, периодов ми се вртка женско име во глава Веда. Знам дека значи молња, мисла, чист проток на енергија и мудрост. Би си ја крстила ќерката така.
Ми се допаѓа Марко, сакав брат ми така да го крстиме, Јован, Бојан и Милан ми се убави. Од женските Дениција, Јована, Бисера ми се допаѓаат.
Me interesira sto mislite za imeto Ankica? Momentalno ne znam dali ke imam devojce ili momce, no zelba na maz mi e dokolku e devojce da se vika na baba mu Ankica,koja site ja vikale Ana skrateno. Pa neznam koja e logikata Ana mi e ubavo,ama Ankica mi e cudno nekako... A od druga strana pak Nadica mi e eptem ubavo ime i ne bi go kratela na Nade... Ankica-Nadica navidum slicni iminja ama definitivno ne mozam da se resam...
Познавам една Анкица и ретко кој ја вика Ане или Ана. Сите и го кратат името со Анте, Антица..секако само не Анкица. Мене искрено не ми се допаѓа имево. Имаш многу убави, модерни имиња на располагање...според мене! Или па може да се вика само Ана-ете на бабата ама скратена верзија.
Од Драги, кое име би го извеле? Дамјан, Давид, Дона На другарка татко и се вика Драги, па сака детето да го крсти по татко и, а не сака Драги,Драгана, Даниела или Дани да е. Идеи?
^ Од Драги само Драган ми е некако слично, а поинаку. Другиве искрено освен што почетното Д им е заедничко воопшто нит ми произлегуваат од Драги нит ме потсеќаат.