Што е со модава со имиња??? Векови и векови наназад се вративме. Станаа популарни Вукашин и Угљеша побогу Дефинитивно живееме во време кое нема свој отпечаток, и во модата за имиња, музика и гардероба е каша-попара. Се надевам нема да се вратат во мода корсети и обрачи под сукња
Абе ти на твоите давај им какви сакаш имиња. Значи многу сте ми бизарни со вакви коментари. Зошто старо? А зошто ново, измишљотина било? Зошто кратко, кучешко е? Зошто долго? Де бе, значи досадни сте.
Tatko mu na verenikot se vika Vukasin pa Za toa razmisluvame Za toa ime ili kratko Vuk Ne e izmisluvanje novo ime
Драгутин, Милутин, Часлав, Радослав....да се задржиме само на српски кралски имиња или да продужам со црковни? @Emotional123 бизарна? Де бе што толку те погодив? А ти немаш смисла за хумор Не е дека некои се лоши имиња, ама како ископани од нафталин се...нешто што не било популарно со векови. Ете затоа гласно си размислувам. @100nogalka ако е веќе семејно наследство ставете му го оригиналното име, јас се сложувам дете да носи старо име затоа што е во фамилија. Немам ништо против Вукашин, да се разбереме Само прво што ми падна на памет беа браќава кралеви, па ги искористив за да се нашалам за старскиве имиња. Иначе Вук не е скратено од Вукашин, сосема друго име е. Како и да е, двете имиња сеуште се користат во Србија.
Имам слушнато и за Вукан, како варијација на тема. Комшивчето ми се вика така и баш ми се свиѓа, иако сега после короната на Вухан ме потсеќа
Анисија ми е убаво за девојче исто Јоана, Вања, Ирис.. Машки Јован, Јаков, Јосиф, Давид, Давор, Дамјан, Војдан...
Дениција Михаел и Михаела Предлог други имиња: Алексеј, Дарко, Тадеј, Огнен, Марко, Оливер, Аника, Магдалена, Софија, Матеа
Анастасија, Антонија, Надја и Клеа не можеме да одлучиме, ма да мм влече за Анастасија. Вас кое ви се свиѓа од овие ?