@Mamamami Антонина, Атанасија, Анастасија, Ангела... Дариа/ја, Доротеа, Дафина, Деана/Дејана, Драгана, Деница, Дениција... @cherry89 Симон и Јан ❤, а за надимак од другарите сигурно некој надимак ќе му стават што ќе биде во тренд тогаш, пример брат ми се вика Слободан а го викаат Бобо, Боби а некогаш и Слобо, мада и ние дома знаеме Боби да го викаме....
Женски на Т: Теа, Тиана, Теона, Тамара. Машки на Т: Тео, Теодор, Тихомир, Тодор Женски на Д: Доротеа, Дора, Дениција, Дарја..
Женски: Тихона (ова е ретко кај нас), Тина, некои од тие @нина122 што ги пиша, Тиана е ретко, доста гледам што се со ,,ј‘ , Темјанка , Дафина, Дора ете, Дона , Дина, Далила, Дејзи Машки: Даниел, Давор, Дарко, Доминик , Тео.
Женски на Т: Теодора, Теа, Теона, Тамара, Тара, Теодосија Женски на Д: Дафина, Доротеа/ја, Деана/Дејана, Деа Машки на Т: Теодор, Тео, Теодосиј, Тадеј Машки на Д: Дамјан, Дарјан, Доротеј, Дарио, Дарко, Даниел
Baby Boy is coming... а за име поима си немамe Шала на страна ни се вртат 3-4 имиња што мене ми се допаѓаат, ама некако имам впечаток дека луѓето не ги перцепираат како современи (а јас па не сакам да има eптен често име). Сепак се работи за идентитет на детето па не сакам да зезнам , па ве молам за мислење. Мене ми се вртат за сега (тоа може и да се смени ) - Јане (некако ми е баш патриотско) , Љубен (го слушнав сега брзо и ми звучеше на прва интересно -не е често, а сепак има убаво значење), Илија (исто како Јане е патриотско, а не е лито) и Борис (ем наше ем интернационално ама некако ми е строго). Па ако има некоја сугестија би било добро да ја слушнам (чисто информативно ).
Ако би имал семејство и деца, би сакал да се викаат.. машко: Евгениј, Теодор или Андреј. женско: ИРИНИ, Мила или Анастасија.
Илија или Борис. Инаку и мене повеќе вакви имиња ми се свиѓаат него поновиве, а и не се ни чести сега многу, така да нема секое второ да се вика ко него. Добар ти е изборот.
Од овие највеќе Борис ми се свиѓа, и Илија не е лошо. А друго машко име што во последно лично мене многу ми се свиѓа е Кирил.