Братучед ми е Симеон, тетка ми исто така не дозволуваше да го викаат Симе и доаѓа дете околу 8 години имаше и на сите фамилијарно посебно од човек на човек ни кажа дека сакал да го викаат СимО. Тетка ми у несвест ќе паднеше
И мојот внук од брат се вика Симон, мада за прекар рано е има 1.6 години, сигурно кога ќе порасне во друштвото ќе му стават некое прекарче како Симе, Симче или Симо...
Симом, Цимон, секое детенце различно го вика. Една баба дури и Тимон го прекрсти. Никој не може да му го погоди името.
Јас барав лесно име за никој да не го греши и да нема многу прекари и на крај сфатив оти како и да го крстиш ќе се најде некој со ново име да го нарече Многу луѓе го викаат Симјон, Симеон ако го нарече некој поблизок така го поправам одма, останатите ги игнорирам.
"А чекај, СимЕон или Симон? Јас сепак мислам дека требаше СимЕон да се вика, ама касно е сега... " Никој не ги ни прашал како требало да се вика или не.
Help za iminja za 2 devojcinja bliznacki Porano postojano znaev kako bi mi se vikale decata koga ke imam, a sega vleguvam 9ti mesec i nikako da se odlucam ili da imam nekoi idei Mi se vrtat vo glava : Galena, Ana Marija, Melanija/Melani, Mia, Matea......
Зависи дали сакаш имиња со исто значење во различни верзии или различни имиња што добро звучат заедно кажани. Александра и Анастасија Горана и Зорана Даниела и Дафина Јана и Хана/Ана Јована и Ивана/Ивона Елена и Јелена/Хелена Марија и Дарија Стефанија и Меланија Кристина и Каролина Кристина и Катерина Мартина и Матеа Мартина и Николина Верица и Надица Надица и Радица Тијана и Теодора/Теа
Сара ми е безвременско! Тадеј е преубаво, не ти треба друг предлог Е бидејќи си во 9 месец а следува иванден и петровден и павловден... Ива и Ивана Петра и Павела Ивана и Петра... Инаку ќерка ми се вика Галена и многу убаво звучи на изговор а и многу реагираат позитивно кога ќе го слушнат името
Зарем луѓето си дозволуваат и тоа да го коментираат? Јас може дома да искоментирам дали ми се допаѓа името или не, ама вака директно или пред некој друг ептен нема смисла