Без лутење мене искрено Ален не ми се допаѓа зошто и кај муслиманиве го користат. Матео ми е преубаво
Од набројаните, Матеј и Тадеј ги ставам на пиедестал. Меѓу нив, подобро име според мене е Тадеј. Од модерни, а истовремено наши имиња, би го избрала името Андреј. Други предлози: Јован, Јосиф, Иван, Томе/Томче, Ристо, Виктор,...
Петар или Димитри Класика Секогаш ќе се ин Особено Петар. Размислете за Мартин ако не сака Мартино, баш е класично и интернационално име.
Iskreno i bez navreda, ova veke ne e moderno tuku preminuva vo glupavost. Seriozno FEDOR i ELON? Vo Amerika mozda, i za tamu ne sum sigurna..
Елон/Илон е еврејско.И значи дабово дрво. Федор(подарок, дарба) е варијанта на Фјодор(звучи поубаво).Некои го сметаат за руска варијанта на Теодор(поубава верзија). И јас ќе речам ако он нејќе Мартино, а ти би прифатила Мартин речи му.Или ако сакате да звучи фенси Мартинијан. Не ми замерувај, ме фати смеа со имињава и ми текна дека и оваа варијанта постои. Од другиве Петар или Тино(иако мене лично целосната форма Валентин ми е поубава).
Мартин се вика мм и бабите не можеле да му го погаѓаат името и го викале Маркос нз како може да и полесно Маркос од Мартин иначе убаво име
Женската варијанта од Федор мене ми е преубаво, Федора. Од машкиве најмногу ми се свиѓа Габриел, Јон, Кирил и Нико.
А тмн работа да се има исто име со муслиманине, мислам би било страшно тоа да се деси. Јазк @Sara.Be Давид, Јаков, Данаил
потполно се сложувам со твоево мислење Петар или Димитри, Петар ми е преубаво, секогаш сум за класика ова новиве имиња не ги разбирам
Не знам што ми реплицираш мене! Веројатно и ти си муслиманка па се навреди. Си кажав само мое мислење на членката што побара мислење. Секако нејзино дете е и таа ќе си одлучи кое име ќе го стави.
Јон е често кај албанските деца. Ама и муслиманите не преферираат да ставаат христијански имиња. Нели? Да бидеме реални. Не сум чула име Божидар или Александра кај муслимани ,а пораснав покрај нив. Ниту Калтрина и Бесник кај христијани. Имињата се дел од идентитетот.
Го делам твоето мислење бидејќи и јас сум растела покрај нив. И затоа многу добро знам како одат работите. Чудно и јас не сум слушнала муслимани со христијански имиња. Пример Александар,Филип и слично. А сите што ги познавам со име Ален се муслимани. Еве со мене колега на факултет се викаше Ален. И затоа кога ќе го слушнам тоа име ме асоцира на колегата и чудно би ми било македонец со тоа име покрај толку христијански имиња Ама секако тоа е само мое мислење. Еве членката конкретно може да си го крсти како сака детето, тоа е нејзино дете.