Ако биде женско Луна а за машко го сакав Лукас и го дадов на мојот мал брат. А сега, ќе имам уште 2 бебиња, братче и сестриче и ќе се викаат Клара и Кевин
Имам другар се вика Даријан,и отсекогаш ми било убаво името Инаку Матеј немој,сега стана замена за Андреј.......Озбилно,порано Андреј беше на мода,сега Матеј,мене лично не ми се допаѓа,пиши ни кое име ќе го одбереш,само нека е живо и здраво
Може е само прашање на вкус, ама мене ова имињава што сте ги набројале страници уназад ама воопшто не ми се допаѓаат, кое странско, кое ко за домашно милениче, кое ти се чини како штотуку измислено од 5 букви без врска составено. Даријан ми е тотално геј за машко, онака да ми рече некој да те запознаам со Даријан, ќе мислам дека е некој педер, така ми звучи (извинете ако навредив некого). Некој рече Дојран, па ќе го зезаат другарите, ај кај Дојран на плажа (втф). Ја сум за нешто блиско, Дарко, Никола, Александра, Калина...
Еве јас се најдов навредена и навистина не разбирам кој те праша дали ти се свиѓаат или не .Темава е за да напишеш тебе кои имиња ти се допаѓаат ,а не да го критикуваш туѓиот избор. И само да те подучам СРНА не е домашно милениче !!!!
Добро извини, имињата се како за домашни миленичиња, а Срна е шумско животно. Јас си кажав кои ми се сфиѓаат,а кои не, а ете баш вашите не ми се сфиѓаат
Имаме едно сигурно со два за гласа Матеј да биде ама мене лично многу ми се допагаат Павел,Јосиф,Јаков,Лука и Давид
Абе фино си пишувате имиња. Деца ви се раѓаат, големи да ви растат. Ама за името на детето на форум да прашувате?! Искрено, мајка ми да ми рече дека некои женцки од некој форум и‘ рекле да се викам така и така, криво ќе ми биде. Кум нешто се прашува во денешно време?
Искрено јас не гледам ниту погрешно нешто, ниту пак страшно во тоа! И прашањето не беше-Кажете ми како да ми се вика бебето??? ...Туку кое име ви е најубаво? а и било како било, на форумов секако се поставуваат многу бесмислени прашања, па зошто не и да си помуабетиш за име на бебче На крај секако ке си одлучиме сами како ке се вика, а во тоа можеби побрзо ке ни помогнат сугестиите од Феминките
Женски: Ева, Ема, Катарина, Елена, Леона, Џесика, Александра Машки: Александро, Стефан, Адријан, Леон, Николас.. има уште ама во моментов неможам да се сетам
Веќе претераа со овие извештачени, инскомплексирани , странски имиња дека отидоа нашиве македонски, секако не мислам во стилот Трпе, Петка, но ја претераа со оваа нова мода на имиња. На професорите и наставнициве јака им душа како ќе ги запаметат. Имињата не мора да бидат стриктоно македонски, но не и да се претера, Здравје Боже доколку би имала машко дете би сакала да се вика Војдан, а женско Калина убави македонски имиња
За машко, единствено име кое ми е непребол : Лука За женски(бидејќи сакам 2 девојчиња во далечна иднина) : Софија и Матеа