предложете имиња машки што ќе одговараат во Германија и Македонија. кума сум ми барат родителите предлози. живеат во германија.
Кристијан, Јан, Александар, Лука, Марко, Николас, Петар, Роберт, Оливер, Нико, Давид, Лео, Максимилијан, Леон, Тео
Sвездан ме потсеќа на детето од книгата “Ѕвездено дете” која ќерка ми многу ја сака Убаво име ама јас лично не би го ставила на дете мое, има многу поубави имиња. Од овие Матео ми е најубаво.
И мене ми е слатко Ѕвездан ама не сум сигурна дали ми е за вистинско детенце. Дека му измислив на син ми приказна за некое дете по име Ѕвездан со пижами со ѕвездички кое спие (ова ми спасува ситуација за преслекување и спремање за кревет) инаку книгата ја немаме. И сега си викам а што ако го викаме така братчето? ама не знам и не знам име да изнајдам.
Ѕвездан ретко име а убаво и Кирил ама рачунај сите Кире ќе го викаат иначе јас сум љубител на традиционални имиња овие Марио и Матео многу ми се модерни бар на мене што не значи дека не се убави.
Јас не носам машко а да носев веќе имам смислено за Зафир, Војдан, Кузман и Наум овие ми фаворит имиња за машко што не значи дека тебе ти биле убави.
Лелее! Да, да, да. Ем имаш приказна зошто се вика така, ем стварно бајковито ми е именцето. Братчето шо вели? Има некоја желба?
Мене Марио ми е многу убаво и Матео е убаво. Кирил не, затоа што би го викале со кратенки, а Ѕвездан ми е најуникатно и убаво би звучело на туѓо дете, јас лично не би го дала тоа име .
Матео или Кирил, Кирил ми е мене преубаво, маж ми беше против ако беше машко, можно е Кире да го викаат ама мислам дека доколку вие го викате Кирил и им кажувате ма тие околу вас така да го викаат, ќе си остане Кирил. Имам примери со Дамјан и Александар дека децата си останаа без кратенки.
Сите овие се убави. И може да се кратат. Не знам оти некои се потресуваат оти ги кратат.Од милина е, не е страшно. Ѕвездан е поретко. Според мене Ѕвездан или Матео.
Ѕвездан ептен ми е уникатно. Да немавме веќе одбрано име може ќе ти ја крадев идеата Марио и Матео пречесри во моја околина Кирил исто така е убаво и моќно.
Ѕвездан дефинитивно , само еден човек познавам со тоа име, т.е младо момче кое е многу многу многу убаво Кирил ми е без конкуренција , ама пристрасна сум за имево дека брат ми се вика така И Марио и Матео се убави , само некако многу чести имиња станаа . Море сите имиња ми се убави . Сите !!