Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Имиња за вашите деца

Дискусија во 'Бебе' започната од Bisera.Sk, 9 февруари 2010.

1. Stormii

Stormii Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2022
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    996
    Очигледно ти е досадно, не знам како се најде засегната. Јана е океј, не го ни спомна некој, не знам ни што толку се напна.
    Последно значи, од 1000 луѓе што ќе запознае во школо не може сите да имаат прекрасна реакција на името Ѕвездан. И досадни сте веќе, без поента, нешто колку да се пише и глуми паметен. Нема сите исто да мислиме и да лажеме луѓе за вакви имиња да ги ставаат на децата. Ако толку е добро што не ја крсти ќерка ти со чудно име Ѕвездана, а не Јана што е нормално прифатено име?

На Anomis11, Milen4etooooo, Radler и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    13.505
    Ѕвездан е баш убаво име. Не знам зошто некои би се потсмевале.

На MeowMeow, oblace1 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  3. Stormii

Stormii Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2022
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    996
    Исто како што за Ѕвонко се смеат. ;)

На Radler и Just.do.it им се допаѓа ова.
  4. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    13.505
    Ма ајде ти се молам. Какво размислување имаш еј. (facepalm)

На MeowMeow, Bitter-Sweet, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.610
    Допаѓања:
    43.174
    Името Кирил е баш застапено кај шо живеам. Овие две три години се враќа модата на постари и библиски имиња.
    За некој е снегулка да се вика Ѕвездан, поназад па некој се бунеше за модерните имиња, па се бунеше за кратките имиња како за куче биле...значи вкус е во прашање. Не знам дали стварно во животот си велите чекај овај вака се вика ќе му се изнасмеам.

На MeowMeow, Jordanovska-K, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Stormii

Stormii Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2022
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    996
    Искрено како 80% луѓе што живеат во Македонија, мислења што владеат надвор од форумов.

7. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    13.505
    Па ти немаш друга работа ако гледаш на имињата со потсмев. :)

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Stormii

Stormii Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2022
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    996
    Па во себе ми било чудно за некои луѓе како ги крстиле така. Не сум кажала директно, но сум се чудела кој нормален човек дава такво име.
    Затоа други што гласно кажувале им наоѓале надимаци и ги зафркавале за истото. Не сте биле ученици, ниеднаш не сте помислиле лошо за некого, не сте слушнале потсмев за некого за име? Браво, светици сите до една.
    На што си трошам време и јас па. Си кажав моето, поздрав ајде.

9. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    13.505
    Ненормален е некој ако си го крсти детето Ѕвонко, Ѕвездан?? Шта речи еј. Прости се оние што се исмеваат и немаат свој живот, па гледаат во туѓиот. Јас се немам потсмевано ни на имиња ни на презимиња.

На eli25 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.160
    Допаѓања:
    181.103
    80% од луѓето ги учат децата да се потсмеваат на нечие име:^)
    (facepalm)

Ај кажи сега некое озбилно име, на кое никој нема да се потсмева и да му најде мана8-|

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Stormii

Stormii Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2022
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    996
    Сите нормални имиња што се користат последните години и за другите се пречести, а нивната уникатност бара нешто чудно и на детето сака да му прави комплекси на посебност. :) Елена, Кристина, Јана, Марко, Ана, Александар, Ивана, Ангела итн... Како што и 90% родени после 90тите се викаме тука претпоставувам.

На Radler му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    13.505
    Видиш јас знам Александар, Кристина што се родени и 1950, 1960... Да се чудиш ејј (fingers)

13. Stormii

Stormii Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2022
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    996
    Па тоа се нормални имиња што се користат и секогаш ќе бидат убави, затоа и останале тие, а не останале Трајанка и Славко во мода. Ама не, чести биле, како така, немој.

На Anomis11 и Just.do.it им се допаѓа ова.
  14. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    13.505
    Не, драга. Сите имиња се нормални. Поздрав.

На Bitter-Sweet, JuLleE, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.610
    Допаѓања:
    43.174
    Јас па мислам дека баш овие 90ти имиња веќе ретко кој ги става. Или се оди на постарите шо завршват со ИЈ, ЕЈ и сл. или поинтернационални.

И ги упропастивте имињата на мајката за ништо. Убај беа и си навивав за Ѕвездан, ме купи со приказната. Многу сакам кога има значење именцето.

На MeowMeow, Skyler, Oneo и 5 други им се допаѓа ова.
  16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.971
    Допаѓања:
    123.569
    Ѕвездана е преубаво име. :) Имав колешка , на сите ни беше преубаво името :). Ако тебе ти се свиѓа Матео, на друг му е чудно. Може тебе некој ќе ти се смее за Адам пример

Џабе ќе веземе.

На MeowMeow, Anika55, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.450
    Допаѓања:
    38.498
    А кој решава кое име е океј, а кое не е?
    Еве на многу овде Ѕвездан им е океј. Мене и Ѕвездана за женско ми е баш убаво.

На MeowMeow, oblace1, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Во минатото многу од овие имиња што се стават сега им биле чудни на луѓето,ама ете денес се стават. Можеби за 50 години Матео ќе биде име како за некој чичко. Не е убаво така да се исмеваат децата заради имињата

19. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.662
    Допаѓања:
    39.539
    Што се напна толку за имиња жити се? :D
    Од сите работи за кои се исмеваат децата, имињата се најмал проблем. Плус овие имиња за кои се збори не се ни глупави ни смешни, има многу луѓе кои се викаат Кирил, исто и Ѕвездан знам.
    Многу ми се чудни вака луѓе ко тебе што имаат ваква реакција за....име.

На Vevi996, Bitter-Sweet и eli25 им се допаѓа ова.
  20. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.331
    Ова што го зборува @Stormii е вистина. Луѓето се смеат, децата се смеат, и некогаш бираме нешто кое ќе не вклопи во стандардите, да одбегнеме неубави и трауматични ситуации. Кои се стандардите кое име е убаво/прифатливо а кое не? Ваљда истите измислени стандарди кои решаваат дали некоја е убавица, а некоја грда... истите измислени стандарди што одлучуваат дали некој има добар вкус на облекување а некој не итн.

Дали е вистина тоа што го зборува Сторми? Да... Дали е правилно - НЕ!!!

Прво би рекла @Stormii секој треба да почне од себе, а за жал светот ќе биде ваков се дури има луѓе кои размислуваат така. Тоа значи дека така ќе ги научиш и твоите деца, и тие нивните, и тоа до бескрај. Почнете самите од себе, и сфатете дека убавина има во СЕ. Кога ќе ги смениш гледиштата на работите, така ќе одгледаш и деца кои нема да се смеат на другарчињата, и тие ќе одгледаат такви деца, и ќе се направи добро дело.
    Баш сабајлево ќерка ми и другарот нејзин си зборуваа за дец од одделение со светла коса... (прваче е), ми вика мамо, оти тоа и тоа дете има светла коса. Викам, не има секакви, со секаква боја на кожа, со секаква боја на коса, очи... високи ниски, послаби подебели, сите сме различни и затоа сите сме убави. Ако ме праша за име некој ден, сличен одговор ќе и дадам.
    Траумите кај децата ќе се јават, ако не е за име, за друго ќе му се смеат. Научете ги од дома дека се си е убаво на свој начин, тогаш нема да има грди имиња, грди деца, грда облека... Секој ќе се осеќа убаво во својата кожа и ќе си го сака своето име.

На Anomis11, Anaroz1, Zorajde и 3 други им се допаѓа ова.