Според мене Матеј,јас сум умрена за ова име преммммноогууууу го сакам.. А моите ќе се викаат Михаела и Матеј или Матеј и Матеа..
Ако биде женско ке се вика Мила а ако биде машко Андреј ама јас сакам машко али имам некое претчувство дека е женско па какво и да е ке си носи едно од овие имиња живо и здраво да ми биде др не е битно
Женски:Стефанија, Магдалена, Анастасија, Маргарита Maшки: Кристијан, Виктор, Јован, Далибор ПС. Во принцип сакам долги имиња...не знам зошто...излгеда дека за долгите имиња се бираат прекари по волја, а кусите имиња неможе да ги скусиш повеќе. Нели често прекарите доаѓаат како кратенка од името... ај да не образложувам хахаха
Син ми се вика Јован се рофжди точно на Св. ЈОван па немаше смисла поинаку да го крстам. Инаку ова име ми беше ужасно ама сега ми е најубаво на свет
Сега сум трудна, ако све биде во ред со господ напред,ако е машко омилено ми е Матеј, а за женско Изабела или Луна.
Ако е женско би сакала да се вика Анабел Ли (на англиски звучи поубаво - Annabel Lee) или Џозефина (Josephine). Многу ми се допаѓаат имињава како и името Калина. А доколку е машко не знам, уште не сум го нашла она правото.