Не ми се допаѓа.Фросина е поокеј. Адријан, Александар, Андреј, Антонио, Атанас(иј), Валентин, Владимир, Даниел, Емилијан, Мар(и)јан, Михаил, Младен, Никола, Теодор, Томислав, Христијан. Адријана, Александра, Антонија, Анастасија, Валентина, Вероника, Даниела, Елеонора, Емилија, Жаклина, Мар(и)јана, Милена, Михаела, Николина, Теодора, Христина.
Александар, Филип, Димитри, Кристијан, Атанасиј,Анастасиј,Теодор Евгенија,Георгина,Анастасија,Изабела,Теодора,Исидора, Николина,Доротеа,Зарина,Зорја,Климентина,Екатерина.
Ангелина од неодамна ми запна во памет. Ќе го имам во предвид за мое дете. Јулијана, Елеонора, Надица, Јована. Фросина повеќе ми се допаѓа од Ефросина. Машки Даниел, Христијан, Антонио...
Ви благодарам на сите за предлозите. Дали кај нас законски е дозволено да се има две имиња без "-" во средина (Ана-Марија)? На пример "Миа Мартина"? И ако имате предлог за две имиња кои одговараат едно со друго...
Мене не ми се свиѓа ниту Ефросина ниту Фросина Предлози за не баш кратки имиња Женски: Ирина, Михаела, Магдалена, Натали, Доротеа, Тијана Машки: Алексеј, Владимир, Михаил, Димитриј
Наскоро ќе бидам кума на едно малечко девојче па дали ќе може да ми помогнете околу изборот на име? Софија Тамара Антонела Михаела Клара Андреа
Клара Софија Првото ми се вика Нина, а второ чекаме пак женско и ќе биде Клара, е сега во наш случај ние сакаме странстки имиња поши децава се со странски документи и многу ми е битно да нема забуни при спеловање на име, така да тие две имиња ми се баш за тој крај кај што живееме. Доколку не се сложуваат родителите за странско име тогаш, Софија и Андреа.