Искрено немам никаква идеја за машко име. Мм ќе бира машко а јас женско(сеуште незнаеме точно што е) За женско Евгенија ми е убаво име.
Лелеее, како не ти фркна главата Ама се ставам во ситуација да не бев одлучна дека ќе подновам име на старите ,мислам до ден денес немаше да има име синко . Кој знае колку ќе се предомислував. Од последните што си ги пишала гласам за Кирил . Антон ми звучи како некој строг професор , т.е пред очи ми излегува намрштен дечко
Андон ми е фејф. Ако ако ти само давај вакви супер предлози се надевам дека ќе бидеш инспирација за нови мамички со малце по екстравагантни укуси
Не да ми фркна, ко ќе помислам на име, ми жежи значи Едно де ми се свиѓа, де не ми се свиѓа. Поарно велам на маж ми да му дадеме име откако ќе се роди хахах
Иста бев како тебе. Јас така направив, со надеж дека кога ќе го видам бебето ќе ми заличи на некое од имињата за кои се мислев . Не ми помогна тоа. Напротив се нервирав што со месеци не смислив име и на крај како под притисок да бев кога се роди. Прво имав еден куп имиња што ги запишував во текот на бременоста, па селектирав во парови од две имиња од кои бришев по едно, па и ждрепка влечев ама џабе. Никое не ми беше доволно убаво, односно сите ми беа исто убави. Вака лесно е за туѓо дете да кажуваш кое име е убаво кое не, ама кога треба да се одлучиш за твоето не оди така лесно, во случај кога немаш баш некое име како желба од порано.
И што направивте најпосле? Кое име беше одбрано? Се разбираме, во иста ситуација сум и јас. Само што арно шо ми кажа дека ни откако ќе го видам, ќе знам на што сум. Тогаш уште појќе збунка.
На крај испадна името кое мм го сакаше, а мене ми беше последно по избор, не дека не е убаво туку дека во последно стана често, а уствари најбитно ми беше да не е често. Всушност го оставив тој да пресечи, зошто јас абер немав и дома од болница кога се вративме. Јас неодлучната и по една година подоцна сеуште знам да кажам може требаше вака (некое друго име) да се вика . Затоа и двете деца имаат имиња избрани од мм, многу чести имиња. А јас дека со често име, цел живот замислував дека моите деца ќе имаат поуникатно име.
@elenaklasik мила одлучивте? Мене баш ми се свиѓа Ѕвездан. Убави се и Дарин, Ведран, Богдан. Или па Јан, Нико, Алекс(еј).