Имиња за вашите деца

Discussion in 'Бебе' started by Bisera.Sk, Feb 9, 2010.

1. macysh

macysh Популарен член

Ведран :inlove: и Алексеј е убавко :)

ivon.93 likes this.
  2. PrettyWoman2

PrettyWoman2 Активен член

Кое име повеќе ви се допаѓа?
    Стефан или Столе ☺️

3. Carolin.

Carolin. Популарен член

Стефан

PrettyWoman2 and Mnik like this.
  4. martty06

martty06 Популарен член

Стефан

PrettyWoman2 and Mnik like this.
  5. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Стефан

PrettyWoman2 likes this.
  6. Starchild

Starchild Популарен член

Стефан

PrettyWoman2 likes this.
  7. ♡ Cinderella ♡

♡ Cinderella ♡ Истакнат член

Стефан

8. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Стефан.

9. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Стефан.

10. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Зошто би сакала бебувче да крстиш со име Столе? И наследно и емоции и се остави на страна, мисли на детето кога ке оди во школо.

11. Black girl

Black girl Форумски идол

И што кога ќе оди во школо? Значи од кожа ме вадат вакви размислувања, а и вакви родители ќе ги учат децата да се потсмеваат на нечие име. Страшно.

12. Mantub

Mantub Форумски идол

Стефан.
    Не би ставала имиња на машки деца со Е на крај, Столе, Славејче, Николче, се што е во деминутивче.
    А Стефан е преубаво име.

13. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Никогаш јавно не сум се исмевала на имиња, но еве вака анонимно или дома кога си правиме муабет знам да се насмеам :)
    На толку имиња, не мора да се модерни, да го крстиш детето Столе? Мене ми е името ептен грдо.
    Еве сега скоро се породи бивша школска и детето го крстиле Ѕвонко.
    Ѕвонко во 2023 година? :shake:
    Се замислувам како го држиш и му викаш Ѕвонкооо, Ѕвончее :D мене ми е пресмешно.

14. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

За многу работи родителите не ги учат децата, ама децата од икс фактори си формираат слика и имаат став за одредени работи.

Дури и да го учиш дека не треба да се зеза за одредена тема, пример име како Столе, ке се најде некое трето кое не е воспитано и твоето ке подлегне на ефектот на група. Од кои фактори знаеме сите. Не ни пробувај да ми кажуваш дека вака и онака ги воспитуваш децата, на помала возраст децата лесно подлегнуваат на провокации. Можеби мислиш дека твоето ангелче дома е ангелче и во школо, ама многу често се покажува дека не е.

Е сега, не зборам за твоите деца, можеби и се воспитани деца, не се знаеме. Не е лично.

Нема потреба да ризикуваш. Или па ризикувај со име и цел живот труби и бустај самодоверба. Кога си можела лесно да поминеш со малку помодерно име.

Името е избор, не е генетика. Ако си низок или висок, мора да се прифатиш како таков. Да избереш име на дете во согласност со времето е обврска на секој родител. За утре да не мора да му објаснуваш дека е битно каков си од внатре, дека е битно да си карактер и што уште не.

Anomis11, mssuniquee, dunika and 9 others like this.
  15. Maaaaaaaaar1

Maaaaaaaaar1 Истакнат член

Кој како сака може да го вика и крсти своето дете.Имам братучедка се вика Санела па ништо не и фали.Имав другарка се вика Сара а имам и колешка босанка Бисера.Бисера го ставаат и кај нас и е старо име од многу одамна го користеле.

mal.ecka likes this.
  16. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

А шо е муабетот со Санела? И јас имав колешка Санела.
    Интересно е, мада Нела ми е поубавко

Maaaaaaaaar1 likes this.
  17. Campanula

Campanula Истакнат член

Ако некој сака да се исмева, ќе се исмева и со "модерно" име. Што му фали на Столе Стоилов? Му се потсмева некој дека се вика Столе? Не, му пеат песни навивачи. И јас имам пријател што се вика Столе и ми е сосема нормално дека постои човек во мое опкружување со такво име, па и бебе да крстат така. Не знам што ви е што размислувате така. Се исмеваат деца кога слушнале дома дека тоа е чудно име. Деца ко деца, ако слушаат од мали некое име тоа ќе им е нормално, воопшто нема ни да размислуваат дали е модерно или старовремско, а не да се исмеваат.

18. PrettyWoman2

PrettyWoman2 Активен член

Јас прв пат слушам за исмевање за име... Мене просто ми е тоа дека некој размислува да се исмева за нечие име, а не дали некое име е постаро. Познавам луѓе со доста стари имиња што дури се тешки и за изговор, а преубави луѓе. Исто и Столе имам во опкружување, имам и Столе одличен ученик. И досега немам слушнато исмевање за име, а бидејќи работам со деца има секакви имиња. Ама изгледа сите тие деца се добро воспитани па не им текнало да се исмеваат за нешто што воопшто не е за исмевање. Човекот си го прави името, а не името-човекот. Прашав само според вас кое е посимпатично име, а Столе воопшто не ми е име за потсмев и не е лошо име. Прашањето ја изгуби смислата, бидејќи Mila Ss забега од темата. Учете ги вашите деца да имаат почит и љубов кон останатите, а не предрасуди. Штом според тебе Столе е за исмевање заради името, којзнае како би исмевало твоето дете некое друго дете бидејќи не носи оригинал патики или носи скината јакна. И многу модернизам што владее па не е на арно за некој. Предрасуди имаат обично тие што патат од некој комплекси. Инаку ќе набројам некои имиња што се ептен стари, па многу млади модерни мајки ги ставија на своите деца, па ништо не им фали: Лена, Лилјана, Билјана, Јане, Василиј, Јана и многу други. Тие имиња не се од сега, туку се обновени имиња што сега се дури и модерни.

19. Black girl

Black girl Форумски идол

Грешка си. Децата од некаде слушале дека тоа и тоа име, презиме, или нешто друго е за смеење. Сами не им текнало тоа да го прават.

20. ivon.93

ivon.93 Истакнат член

Koe ime povekje vi se dopagja, Vedran ili Miha, Mika ?

Maaaaaaaaar1 likes this.