Не е ново измислено старо библиско име е меѓутоа не е многу познато кај нас и ретко е многу за нив е новочувено тоа е
Иринеј Лазар Давид Гаврил Од листа на 20+ имиња стигнавме до по 2 имиња мои, две на мм. Кое ви е најубаво или како би ги подредиле од убаво до помалку убаво?
Мене Лазар и Давид ми убави ама пречести имиња едно време секое второ дете Давид се викаше сеа почнаа со Лазар така да прават, а Иринеј и Гаврил се исто убави имиња и по ретки се јас не би ставила ниту едно од овие но не се прашувам јас така да Иринеј, Гаврил, Лазар и Давид би одела по редослед.
Јас би Иринеј секогаш сум за имиња кои ретко се користат другите ги има доста често. Или Леонид, Леонтиј има доста што се ретки имиња
Најубаво Давид Лазар Иринеј Гаврил И јас сум трудна, моја интуиција ми кажува дека пак ќе е девојчица Првата ќерка ми се вика Виолета Од имиња што ми се вртат низ глава Мила, Бела и Сара Ако е машко, стварно ќе ми треба помош Сите што ми се допаѓаат се веќе зафатени од блиска фамилија Михаил, Калин, Максим, Павел... Освен Дамјан не е ама е пречесто име.