imina za bliznaci Aна Mарија и Mарија Стела Mарија и Mартина Сандра и Сара Ива и Ина Елена и Евѓенија Јоана и Корнелија
imina za bliznaci Мајка ми има една пријателка и она пред година дена роди близнаци, две машки. Ги крстија Тино и Нино. Е сега кога викаш по нив или кога збориш брзо, му доаѓа тину-нину.
Пред околу 1,5-2 месеци сонував еден сон во кој името на моето дете требаше да биде Лука тогаш бев некаде 8-9 недели трудна и сеуште не го знаевме полот . Последниов пат кога бев на ехо докторот ми рече личи на машко ама не беше 100 % сигурен , а од друга страна терминот ми на 16 .12 и ако закасни некој ден има шанси да испадне на Св Никола (19 .12 ) така да некако размислувам ако е машко и испадне на празникот ќе си се вика Никола ако не Лука , а за женски освен Николина како женска варијанта други опции ми се Анастасија , Евгенија од подолгите и од поркатките Ива ,Ена ,Нина и Ева
Мене ми се допаѓаат предлозите Дора и Нора Бисера и Бојана оние имиња што се со по една буква различни некако многу слично ми е, ќе ги испомешаш па и не мора да им се слични имињата, што има врска. Сепак се си е до вкусот.
novaci,мило ми е што ти се допаднал предлогот дора и нора,повеќе ми се допаѓаат од ива и ева. А можеш и Дора и Лара Исто еве нов предлог Мина и Лина