епа за сабајлечки штимунг малце пошто времево и така намќоресто па малку контра влијание за позитивно расположење
ај бар да ја довршам приказнава сега ме закопка...и учителкава пред цел клас: гледате деца? Клен е вистински пример за саможртва во име на цел клас да биде испрашан...(и сите у хор) Клен е наш-ние сме кленови
Женски имиња: Мелина, Луна, Каја, Илијана, Георгина, Хана, Николија, Лара, Дора, Ана Мари, имам уште многу женски имиња, не ми текнува сега, и последно Уна некако ми се допадна името, во моја околина нема со такво име, го слушнав од негде и од што ми се засвиѓа, имав мало маченце, се мислев за име и Уна се вика, можеби звучи чудно ама ете. За машки имиња немам некои посебни.
И мене Богдана и Богдан ми се многу убави имиња во последно и Мирка и Вера ми се исто преубави имиња јас си сакам стари подзаборавени имиња.
Машкото ми се вика Давид јас сакав Алексеј мажот ми Давид а за малата Дарија или Софија,кога го правев тестот за бременост беше празникот Вера,Надеж,Љубов и мајка Софија и се решив за Софија не го ни прашав мажот ми
Со помош на ChatGPT може да се добијат одлични комбинации на имиња од буквите на родителите. Правилото гласи дека од двете имиња, новото име мора да содржи бар најмалку една буква. Пр. 10 комбинации од Александар и Моника. 1. Aleksandra 2. Domenik 3. Daria 4. Sandra 5. Maksim 6. Roksana 7. Miro 8. Ksenia 9. Aleks 10. Danika Баш интересно, детето да ви носи "анаграм" од вашите имиња.
Александар, Бојан, Влатко, Горан, Давид, Дамјан, Даниел, Златко, Иван, Кристијан, Мартин, Михаил, Ненад, Огнен, Павел. Ако си по пократки... Алек, Иво, Лео, Леон, Нино, Тео.
Ве молам за предлози за кратко машко име. Апсолутно без идеи сме. Ќерка ми е со три букви. Сакаме нешто кратко, нормално име, да не почнува на Л и да не е модерна измишљотка од типот на Мартинијан, Лукијан, Тијан и сл.