Dali poznavate nekoj sto go ima promeneto imeto na sopstvenoto dete poradi toa sto e sfatil deka napravil greska. Imam drugarka ne e clen na forumot pa prasuva za mislenje saka da promeni ime na deteto me prasuva za mislenje i sovet se dvoumi neznae sto da napravi.Sto mislite vie? Deteto ima godinka.
Dali poznavate nekoj sto go ima promeneto imeto na sopstvenoto dete poradi toa sto e sfatil deka napravil greska. Imam drugarka sto saka da promeni ime na deteto me prasuva za mislenje i sovet se dvoumi neznae sto da napravi.Sto mislite vie? Deteto ima godinka.
На школска другарка и го промениле името на 10 години Ја крстиле по баба и, потоа на 10 и го промениле името, не и верувавме, ни донесе документ. Јас познавам. Исто и на мм колега го има променето името. Глупости се, ама има такви.
Јас познавам каде на време сменија имиња на децата, уште не беа внесени во матично, биквално 5 за 12 променија. Ама сигурно има опција за ова, без разлика што и според мене е глупост.
Не познавам, ама ако родителите се осеќаат подобро со таквата одлука слободно нека си го променат. Нетипично е, ама не го сметам за погрешно.
Baba mi rodena, ama ova 1944 godina, od germansko ime vo slovensko ime go smenila. Silom prilika valjda. A inače postoi kako opcija i možno e, procedura e, i za maloletnik treba soglasnost od dvata roditela, ili ako mu e na edniot odzemeno roditelskoto pravo, togaš samo od toj na kogo e dovereno deteto. Ima pričina, može razvod pa ne saka ime od taa familija, može svekrvata i nametnala, lupetam sega, ama se može, može vera smenila pa bode oči..ima svašta..
Vo momentot na ragjanje se odlucija za imeto, ne bea tolko sigurni i odlucni,a posle seto toa sfakjaaat deka ne im se dopagja, zboruvaat kako trebase da se stava drugo ime. Sega sakat da smenat ama pak okolinata vekje go znae deteto so toa ime i neznaat sto da napravat. Teska odluka neznam kakov sovet da i dadam.
Ako navistina ne im se svigja jas bi go smenila. Sepak ke se naviknat drugarite na novoto ime...samo vreme ke treba da pomine
Leleee moram da komentiram,mojov ima bivsa so ime kako majka mu.. I ednas vaka zborime za iminja koga bi imale deca i ovoj mojov vika za zensko ti biraj mene na majka mi imeto ne mi se sviga ja koa pocnav da se smejam vikam znam Traumi imas od toa ime sto od bivsa sto od majka
И јас да коментирам, син ми се вика по име на мој бивши, и ич не ме занима што си мислел, ниту пак ми е битно, и на маж ми и на мене ни се сфиѓаше тоа име.