Или Стефани ... баш ми е убава мене лично оваа скратена верзија на Стефанија. Он топик: Моите омилени: Ана, Дамјан, Марија.
Моите омилени За машко - Исак, Јаков, Јосиф, Олег, Даријан, Алексеј, Војдан, Евгениј, Никита, Горазд, Павел, Максим За девојче - Ирис, Инес, Катја, Евгенија, Теона, Ведрана, Огнена, Дарија, Срна Како ќе изберам од овие, стварно не знам )
Сакам некои имиња што се користат во многу земји: женски: Стефани, Ана, Марија, Паула, Мелани, Изабела машки: Даниел, Роберт, Александар, Давид, Андреј
devojki brzo dajte mi ideja kako da se vika moeto bebence vo 34 nedela sum ke si imam devojce i nitu edno ime ne mi se dopaga do pred da ostanam trudna sekoe imence mi se dopagase a sega nemozam da si odberam za moeto bebce pozz na site
сакаш наши или некои од помодерниве што ги викаат. кратки долги? барем некоја насока дај ни па ќе ти пишеме
Многу е важно според мене да се совпаѓа името со презимето. И не треба многу бирање, мислам дека попаметно е кога ќе ви текне едно име да поразговарате со партнерот околу него и да видите дали е ок или не, ако не е , после некој ден друго ... а не цели списоци. Со оглед на тоа дека повеќе ги сакам необичните, кратки имиња, еве неколку претлози од мене Ева Ива Ина Лина Нина Хана Ана Мила Мина Софи Никол Дила Дарија
^ Јас би рекла дека Енрика ми е по симпатично. Мелани Меланија Клара Лаура Софијана Киара Каролина Инна Антониа Дарија Дорис Дијана Или... Нина Тина Миа Ана Ања Ева Сара Мина Тара Леа Лана Лена
Факт е дека името си оди со детенцето, кога ќе ги видиш тие очиња името како да не станува воопшто битно и не е секако. Јас си имам една мака, дечко ми сака ако имаме синче да го крсти Младен, не бре не можам да замислам, Младен ми е премногу старомодно, и зошто затоа што тој е роден на Младенци а не го крстиле така, мислам дека навистина ќе си имам мака. Инаку машки имиња најубави ми се: Вилијам, Огнен, Јован, Теодор, Илија, Константин, Деан, Наум, Марин... А женски, ех за тоа ама ми работи имагинацијата, моето најомилено е секако Зое, старогрчко име кое значи Живот, а мајка ми се вика така па навистина би сакала да се вика така мојата ќеркичка, а ми се допаѓаат и овие: Калина, Илина , Теона, Дафина, Искра, Луна, Елени, Тара, Клара, Каја, Дарија, Дина, Далија....