Сериозна сум, што му фали на пример Еразмо да се вика плус има и празник, јас дадов само поразлични имиња од тие горе наведените.
Многу се стари имињата. Мене лично не ми се допаѓаат. А сигурна сум о на децата кога ќе пораснат нема да им се допаѓаат сопствените имиња.
Имињата се македонски православни, според мене подобро е да се зачува некое старо убаво македонско име отколку детето да се крсти со модернистичкиве како Ноа или Иан, бидејќи тие имиња нема да изумрат оти се користат во големите држави, а нашиве е многу поголема веројатноста да изумрат. Но, секој со својот вкус, не сакам да се мешам на таа тема ако некој одлучил така да го крсти своето дете.
Јас сум сигурна дека ако ти имаш деца нема да ги крстиш Трајан или Стојан. Така што вакви изјави само во теорија, а неспроведени во пракса, се бескорисни.
Да, тоа се имиња со словенско потекло и и двете немаат имендени, а си имаат свое значење. Јас зборував за православни имиња и многу ми е мило што во последно се оживуваат баш такви имиња кај нас. Јас за моето дете си одбрав ретко православно име.
И Трајан и Стојан се православни имиња. Ако ти си одбрала некое ретко и старо име, не значи дека сите треба така да прават. Мене Ефтим и Еразмо воопшто не ми се допаѓаат, а сигурна сум кога ќе се големи Ефтим и Еразмо нема да си ги допаѓаат своите имиња исто така.
Кажи тогаш некое друго име на Е? Членката бараше име на Е, реално, нема некој голем и добар избор тука.