Isto i mene ama pak znaes nekako sube ti e ama od druga strana da plaka pogolemoto nemozam toa e dete ne razbira takvi raboti
Син ми треба да ми се роди на празник,ако сум царски не знам како ќе се падни. Ама ако се падни на празник ќе си го носи тоа име. Ако не,ќе се вика Кристијан.
Зошто ти е шубе??? Не разбирам. И моето дете е родено на празник па си носи друго име. Име што ние си го одбравме и му го дадовме. Му славиме именден на денот на кој си го носи името и роденден на денот кога се роди. Ако отвориш православно календарче секој ден во годината има некој светец/светица. Буквално нема празен ден.
мене терминот ми беше во декември кога секој ден е празник и период на славите. нормално ќерка ми е родена на празник, на св. Ѓорѓија, името и го имав смислено уште кога бев мало девојче и си замислував ако имам ќерка ќе се вика така и така и така и бидна, единствена шо мрчеше беше баба ми дека требало да ја крстам Ѓеоригина, иначе да секој ден е празник...
Што мислите за името “Вито”, и латинско и словенско? Латински - “живот”, додека на старословенски е “борба” “борбен” (вит, витален)
За брзо треба да го дознаеме полот на бебето, но почнавме да размислуваме за имиња..кои ви се најубави? Женски: Евгенија, Ксенија, Софија Машки: Давид, Јаков, Кирил