1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Имиња за вашите деца

Дискусија во 'Бебе' започната од Bisera.Sk, 9 февруари 2010.

1. Dorae

Dorae Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    35
    Веке по долг период имаме недоразбирања и чуствувам психичко малтретирање и манипулација од негова страна. Занемарував бидејќи знам дека и хормоните ми играат голема улога и не сакав да преовеличувам. Но после ова од вчера сеуште не можам да си дојдам при себе и сеуште не ми се верува што слушнав. Причината за неговата желба е да и угоди на мајка му и татко му бидејќи е доста приврзан со нив, а и тоа што живееме многу далеко(друга држава) далеку од нив. Јас сеуште не можам да сватам како маж на ~40 годишна возраст подлегнува емотивно кога се неговите во прашање….до толку да секојдневно се пренесува сѐ што јадеме,пиеме, купуваме, планираме-но за тоа во друга тема.

2. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.750
    Допаѓања:
    3.443
    Жал ми е, сите сме се нашле помалку или повеќе во ваква ситуација. Во болница тебе ќе те прашаат за името. А него прашај го дали да го ставиш како татко.

На JasBee11, Mother of 2boys, Antebellum и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Ena05

Ena05 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    870
    Допаѓања:
    955
    Те разбирам, ти дадов таков совет за да најдете компромис и да е погодено и на двајцата.
    Или како што рекоа некои членки, првата буква само иста и ајт.

На JasBee11 и Dorae им се допаѓа ова.
  4. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    12.756
    Ако е толку приврзан нека си се врати кај мајка му и татко му, а не да те малтретира тебе.
    Ако е толку приврзан што треба сега, цела фамилија да го носи името на татко му? Малоумност од невидени размери.
    Не заслужува ни прва буква, ни три букви, камо ли цело име на детето да му ставаш по негова желба, после тој муабет.

На Sunrise!!!, LiquidLuna, JasBee11 и 12 други им се допаѓа ова.
  5. S i e l o

S i e l o Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2024
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    37
    Изабела

6. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.888
    Допаѓања:
    45.198
    Искрено и покрај тоа што многу е тешко да одгледуваш дете, а да одгледуваш дете сама е уште потешко, јас би размислила дали сакам животот да го поминам со човек како него.
    Коментарот е дно, дна. Нема никакво оправдување за вакви зборови да кажеш на жена која ја сакаш и која ќе биде мајка на твоето дете. Жалам ама очигледно ги сака неговите повеќе од што ве сака вас.
    Ако попуштиш сега за името, цел живот ќе биде попуштање за се кога се неговите во прашање, ќе ти го згорчат мајчинството и секојдневието.
    Не знам како до сега ви бил животот, дали те брани пред нив, дали застанува на твоја страна, дали си му ти преоритет?
    Разбирам и јас поврзаност со родители ама он веќе има примарно семејство, а тоа не се они.
    Жалам што минуваш низ ова, на сите маки и тешкотии од бременоста уште маж да ти се сери на глава со коментаров фалело.
    Срам да му е, срам.

Не попуштај за името. Или направете компромис со прва буква или нешто, или кажи му кога ќе роди тој или татко му дете нека ставаат име по кој сакаат. Ако не му одговара, јас на твое место ама најискрено не би го ни регистрирала кко татко на детето оти не заслужува по ваков коментар. Немало да го сака. Ич не мора, дебил.

И уште нешто, прашај го со што заслужува татко му повеќе да му подновите име од татко ти на пример?
    Не можм да сфатам зошто на свекорот се подновува името, а не и на другиот дедо, зошто едниот е помалку дедо? Неговиот татко да не има помоќен к*р па оставив посупериорни гени или како?
    Ти не си приврзана за твоите, не живееш и ти во странство? Или само он живее таму.
    Леле сабајлечки ме попизди коментаров жими се. Да го познавам човекот со земја ќе го срамнам од вреѓање. Коњ.

Последна измена: 29 декември 2024
    На Sunrise!!!, Mrs.Sofija, LiquidLuna и 25 други им се допаѓа ова.
  7. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.988
    Допаѓања:
    9.370
    Bidi srekna sto ziveete vo druga drzava a ne so niv. Mazite ne se menjaat i na tvoe mesto jas odma bi go vratila kaj mama i tato, ako svakas sto sakam da ti kazam

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.212
    Допаѓања:
    17.887
    И јас многу се изнервирав. Многу ми е жал што има жени кои ова го доживуваат и трудни и нетрудни.
    Маж ми вака да се испонаша со мене веќе никогаш не би можела да поднесам да го гледам, камо ли да ми допре...
    Оф Топик, ама морав...

На Isabela23, Oneo, Mother of 2boys и 6 други им се допаѓа ова.
  9. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    12.756
    Алал да ти е за коментаров. Никогаш ништо не ме афектира од форумов, ама кога го прочитав коментарот, од такт се извадив.
    Коњ е комплимент за него, типот е чист имбецил.
    Не ми е јасно, наместо да се грижиш за жената и за бебето, ти и ствараш стресови пред породување, уште и се закануваш за името.
    Шлајм.

На Sunrise!!!, LiquidLuna, tambelina и 6 други им се допаѓа ова.
  10. regresija

regresija Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2022
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    11
    Во 9ти месец не ти требаат стресови омг стави му го името од татко му како второ име, не е воопшто чудно во други држави ставаат две и три имиња. Ќе ти треба многу енергија постпартум не се секирај за име има многу фини совети на реддит namenerds ќе се изненадиш и колку има што ги менуваат последователно.

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.391
    Допаѓања:
    6.120
    Море каква прва буква, ништо не заслужува, греота за детето што уште неродено, родениот татко поставува ултиматуми за негово прифаќање и сакање :swear:.

На LiquidLuna, Naatashka123, Mother of 2boys и 5 други им се допаѓа ова.
  12. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    12.756
    Ама не е поентата само да се стави името ради реда. Членката кажа дека веќе тројца членови во фамилијата го носат истото име. И да не е така, после тие уцени не треба воопшто да прави компромис.

На Luna91 и Anyshka им се допаѓа ова.
  13. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.888
    Допаѓања:
    45.198
    Богами и јас не знам зошто со коњ баш избрав да го навредам, кога коњите де интелегентни животни, со емпатија, нешто што овој го нема.
    Дебил.
    Абе не е за името и за компромисите околу истото, за коментарот е и начинот на понашање. Значи тотално му се небитни детето и жената. Факт.
    Јас ништо не би направила да му удоволам на дебилов.
    Да бил со некое деуго објаснување и емпатија може би правела компромиси ама вака.

На Mumoftwo30, Anyshka и fbaby им се допаѓа ова.
  14. regresija

regresija Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2022
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    11
    Се согласувам за однесувањето и коментарот дека е мн лошо ама за тоа потоа ќе си одлучува на мир и со рационална глава кога ќе застане на нозе не и треба сега емоционален бродолом, моментално на жена пред породување и треба само мир, да си го гали мешето и да си гледа серии.

На Mother of 2boys и 1209 им се допаѓа ова.
  15. AngIv

AngIv Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    828
    Допаѓања:
    9.239
    Ниту сум за ставање на имиња по свекор и свекрва ниту сум против само доколку и мајката која го раѓа детето го сака тоа. Јас пример носам име по баба ми но… кога сум се родила баба ми била КОМАНДАНТ што мајка ми воопшто никој не ја ниту прашал ниту и дал право на збор, можам да замислам како се чуствувала во тој момент. Да го родиш и да немаш право за име да одлучиш,ужас!!! Прво наоѓам маана во татко ми што не реаѓирал никако, а потоа во баба ми. Поголем дел од мажите кај нас на балканот никогаш не созреваат доволно и цел живот си се мамини и татини миленичиња. На два стола не се седи, се знае кога стапуваш во брак за се се договараш со брачниот партнер , нема мој-твој. Аман веќе од мажи со таков менталитет.:@

На LiquidLuna, Naatashka123, Skyler81 и 9 други им се допаѓа ова.
  16. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.031
    Допаѓања:
    25.694
    Нина си има име на 27ми јануар, тогаш е св Нина.

Иначе мене и двете деца ми се родени на празници, првото на 14 Јануар Василица, второто 12 Мај Св Васил Острошки, не ни сум помислила Василки да ги крстам, ако е за така Василица е со црвено во календарче.
    Ако некој сака да става име според празникот ако така се погодило во ред, името на двете деца мои беа одбрани уште во првите месеци од бременоста.

На LiquidLuna, 1209, Трагедијаупмм и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. JasBee11

JasBee11 Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2024
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    145
    Уф исклучително незгодна ситуација.
    Детето има двајца родители а со тоа и две согласности. Ако веќе си решила дека не сакаш така да се вика детето тоа е тоа. Не се расправај, едноставно биди доследна на своето и барај компромис. Како што советуваа членки, првата буква, повеќе и слично. Ако тој не сака компромис тогаш ти како МАЈКА ќе донесеш одлука. А тоа дека ти треба само да родиш и да се сликаш. Ме интересира мајка му негова што не ја гледа он на 40години само на слика а не уште залепен за неа. :^)
    Само смирено и со лесно :l:

На snowqueen и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  18. Stojanovik

Stojanovik Активен член

Се зачлени на:
    13 март 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Дарија
    Софија
    Катија
    ?

19. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.717
    Допаѓања:
    13.469
    Сите се убави, само без 'ј'.

20. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.031
    Допаѓања:
    25.694
    Или пак Дарја, Катја ама ја сум за Катја/Катиа/Катија од овие три како и да се одлучите да е напишано

На fbaby му/ѝ се допаѓа ова.