Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Имиња за вашите деца

Дискусија во 'Бебе' започната од Bisera.Sk, 9 февруари 2010.

1. Dorae

Dorae Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    31
    Веке по долг период имаме недоразбирања и чуствувам психичко малтретирање и манипулација од негова страна. Занемарував бидејќи знам дека и хормоните ми играат голема улога и не сакав да преовеличувам. Но после ова од вчера сеуште не можам да си дојдам при себе и сеуште не ми се верува што слушнав. Причината за неговата желба е да и угоди на мајка му и татко му бидејќи е доста приврзан со нив, а и тоа што живееме многу далеко(друга држава) далеку од нив. Јас сеуште не можам да сватам како маж на ~40 годишна возраст подлегнува емотивно кога се неговите во прашање….до толку да секојдневно се пренесува сѐ што јадеме,пиеме, купуваме, планираме-но за тоа во друга тема.

2. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.514
    Допаѓања:
    2.833
    Жал ми е, сите сме се нашле помалку или повеќе во ваква ситуација. Во болница тебе ќе те прашаат за името. А него прашај го дали да го ставиш како татко.

На Dorae и Ena05 им се допаѓа ова.
  3. Ena05

Ena05 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    760
    Допаѓања:
    765
    Те разбирам, ти дадов таков совет за да најдете компромис и да е погодено и на двајцата.
    Или како што рекоа некои членки, првата буква само иста и ајт.

На Dorae му/ѝ се допаѓа ова.
  4. fbaby

fbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    11.511
    Ако е толку приврзан нека си се врати кај мајка му и татко му, а не да те малтретира тебе.
    Ако е толку приврзан што треба сега, цела фамилија да го носи името на татко му? Малоумност од невидени размери.
    Не заслужува ни прва буква, ни три букви, камо ли цело име на детето да му ставаш по негова желба, после тој муабет.

На Ena05, Malesia, Autumn Love и 5 други им се допаѓа ова.
  5. S i e l o

S i e l o Нов член

Се зачлени на:
    Недела
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    9
    Изабела