Веке по долг период имаме недоразбирања и чуствувам психичко малтретирање и манипулација од негова страна. Занемарував бидејќи знам дека и хормоните ми играат голема улога и не сакав да преовеличувам. Но после ова од вчера сеуште не можам да си дојдам при себе и сеуште не ми се верува што слушнав. Причината за неговата желба е да и угоди на мајка му и татко му бидејќи е доста приврзан со нив, а и тоа што живееме многу далеко(друга држава) далеку од нив. Јас сеуште не можам да сватам како маж на ~40 годишна возраст подлегнува емотивно кога се неговите во прашање….до толку да секојдневно се пренесува сѐ што јадеме,пиеме, купуваме, планираме-но за тоа во друга тема.
Жал ми е, сите сме се нашле помалку или повеќе во ваква ситуација. Во болница тебе ќе те прашаат за името. А него прашај го дали да го ставиш како татко.
Те разбирам, ти дадов таков совет за да најдете компромис и да е погодено и на двајцата. Или како што рекоа некои членки, првата буква само иста и ајт.
Ако е толку приврзан нека си се врати кај мајка му и татко му, а не да те малтретира тебе. Ако е толку приврзан што треба сега, цела фамилија да го носи името на татко му? Малоумност од невидени размери. Не заслужува ни прва буква, ни три букви, камо ли цело име на детето да му ставаш по негова желба, после тој муабет.