Многу знае маж ти. Мира се употребува на цел Балкан, а го има и надвор од него. Други: Маја, Марина, Мартина, Матеа, Марица, Меланија, Милена, Мирјана, Мирослава, Милица, Михаела.
Ме интересира по која основа ги бирате имињата за вашите деца дали по верска основа, модерни имиња или убави имиња ? Исто така мислење за имињата Петар и Павле.
Едноставно гледаме да ни се допаѓаат на двајцата, без никаква поврзаност. Петар и Павле јас ги доживувам како стари библиски, реално ми се допаѓа повеќе Петар а може и Предраг.
Јас модерни имиња не сакам сакам убави имиња било верски било традиционални за машко од верски ми се убави Петар, Павле, Јован, Јосиф и Наум. Мене Петар и Павле ми се убави имиња и Павле повеќе ми се допаѓа него Павел а во последно само Павел крштаваат. А Петар ех да бев машко Петар ќе се викав на дедо ми и да имав машко голема беше веројатноста Петар да се викаше ама се роди момиче, иначе во Охрид многу Петаровци се викаат ама пак си е убаво името.
Ти благодарам и мене повеќе ми се допаѓа Петар. Јас сакам убави верски православни имиња. Многу убаво име е Петар, а мене повеќе ми се допаѓа Павел од Павле. Сигурно имаш прекрасно име ако не е Петар.