Оох. Клара секогаш ми било некако класика убаво модерно име за девојче. И Нина мислам дека од тебе го прочитав и ми се засвиѓа, ептен нежно, слатко именце.
Адријан со „ј“ ако е за тука бидејќи и онака институциите ако се водат по правило, така ќе го пишуваат. Други верзии за во Европа се Adrien и Adriano. Инаку, ок си е името (значи човек од Адрија). Иако мене лично повеќе ми се допаѓаат оние што ти ги пишав претходно. Види си предлози и ако чуеш некои плус види дали ги има на вебсајтовиве, пишува и значење на имињата.
Преееубо, јас мм никако да го убедам за тоа име ако имаме уште едно женско. Мене ми е многу убаво, си има и име мислам на 12.01 дека беше, ако нешто ви значи.
Ајде пак јас. Матијас некако ми се засвиѓа. Ама за во странство пример, како би било со оглед на тоа дека ја има буквата ј?
Да убаво ти кажаа без ј, пошо во странство се пишува Mathias-изговор Матиас. Убаво е и Матија/Матиа малце словенско ама со Мк презиме повеќе ми личи. Ако веќе ви се свиѓа с на крај на име, а може и странско име, еве прегдлог и за Ilias
Ми фати око за Кјара, не знам потекло ама веројатно таму во изговор е Кијара ваљда, кај нас изговорно му доаѓа Ќара, зошто не оди К па Ј во изговорот една по друга, не знам дали ме разбираш што ми е поентата. Не оди со изговорот некако. Како и да е и јас сум поборник за наши убави имиња, двете деца ми се со такви имиња. Секој како сака ама со "модерниве" да речам нови измислени имиња некако што знам не сум воодушевена, барем јас, сепак велам кој како сака.
правилно тоа име се пишува странство Chiara, така да логички ми е да се пишува Мк Киара или Кијара, ај помодерно да изгледа и го пишале Кјара