Чувај си го тогаш. Чим си го мислела долго, направи си го меракот. Ако не излезе друго во меѓу време. И јас немам име. Ниедно не ми се свиѓа, за 4 недели ќе раѓам, име уште немам. Сакам кратко машко име ама ниедно не ми се свиѓа.
Не си ја мачи душичката направи си го меракот. Јас за женско го обожавам Анастасија, ништо не би ме премислило да го ставам на ќерка ми во иднина. Иле, Или(ј)а, Петар, Дарко, другарка ми кристи Симон исто ми е убаво, Иван, Диме.
На ум нишо немавме ние реално. Се погледнавме и "Може Софија или Сара? Може". Толку На крај малтене сеедно ми беше кое од двете ќе биде. Јас знам дека ќе се испоколеме за име машко ако имаме.
Јас изгледа сум единствена на која не и се свиѓа Ана. Да, океј, убаво е, ама некако безлично, едноставно, ванила име. Море Ани ги има, стварно предосадно стана имево. Нејсе, ако веќе сакаш на А, Анита, Андреана, Анисија, па и Анастасија. Личен вкус сепак.
@happygirl поблиска варијанта од Ана што мене ми се свиѓа е Хана. Ама ако ептен го сакаш името и само тоа си го имаш замислено, мислам тоа да го ставиш да не ти биде криво после. Ништо страшно ако се повторуваат, секое дете за себе си го носи името.
Игнат, Лео(н), Лука. Запната сум јас за Игнат, многу убаво име ми е. Сега додека пишував манав комбинација со презимето негово како би звучело , кај ретко презимето (40),па и Игнатовци во цела Македонија 91 се
@happygirl преубаво ми е Ана, не ми е гајле колку е често, дали имам во околина и сл. На твое место би го ставила, посебно ако ми било пикирано од дете.
Лена Марија повеќе ми оди . @Yowannty Филип, Тино скратено од Константин, Лука, Лазар (мое омилено и неостварено име , ако чувам пак 4 дете и е машко 100% ќе е така ) . За девојките се знаеше како ќе се Јоана и Јована Или Ана и Ања . Али синко рече неможе сите на А да сме
Кога ја читам темава сфаќам колку различни вкусови постојат. За бебе предлог Анѓа, Аница, Меглена.... За синко се мислиме помеѓу Матеј и Лука, а ако имаме во иднина девојче - Ања.
И мојата е Софија. Јас немав до крај име... Кога бев 4 прсти отворена, седиме со мм во собата во болницата и викаме ајде на три имиња бар да сведиме. Јас со болки. За дефинитивно име си викав дека кога ќе се роди, ќе ми личи на некое. Маж ми со мене беше до последно на боксот, па кога ја донесоа в соба, ми вика - Што се' претрпе, нека се вика како ти што ќе решиш. И мене ми личеше на Софија. И не сум згрешила, ептен и стои името некако.