Кај мене се вика Никола крстен е на дедо му ама многу сакам Лука,Марко и сега многу се каам за името мислам дека е грдо.............
Како можеш да мислиш да мислиш дека името на твоето детенце е грдо? Па на секое детенце му одговара името, а плус Никола е убаво име, ова со Лука мислам дека секое второ дете се вика Лука, а во последно време популарно станува и Исток.
стронгер ова се имиња на ангели ? лол ако треба да дадеме мислење јас би гласала за михаил. сепак вие што си сакате највеќе тоа.. нека е живо и здраво само.
Да ангели се.И најмногу бевме за Михаил ама гледам често е името.Мене ми се допаѓа Илијах заради невообичаеноста и значењето на истото.Плус Св Илија ми е светец што онака баш ми се фатил за душа.Верувам ако се вика Илијах тогаш ќе му славиме име, на Свети Илија.
Моето детенце се вика Огнен... а ако имам девојче би го крстила Дениција (SweetDream )или Веда... Ама некако повеќе ми одговараат Огнен и Веда И да Никола е убаво име, барем е наше македонско, поубаво од многу имиња кои ги носи секое второ дете.
Jaс од малечка си имав замислено дека кога ќе имам ќерка ќе ја крстам Бјанка или Беатрис. И фино што сето тоа си го смислив од мала, само не смислив дека ќе имам маж на кој тие имиња нема да му се допаѓаат Тој ми спомна за Лана...мене од прва не ми се бендиса, можеби и во револт бидејќи нему моите предлози не му се допаднаа ама ич..ама кога подоцна размислив ми стана убаво. Инаку јас сакав и Мина или Матеја бидејќи се православни.
Ние бевме решени ако биде женско да биде Лана, многу ни се допадна и на двајцата. Ама бидејќи е машко сега сеуште се мислиме околу повеќе имиња: Максим, Мартин, Кристијан, Горјан и Јан, па ќе видиме на кое има најмногу ќе ни заличи кога ќе си го видиме синко во живо.
Леле за име и јас веќе некое време извесно барам по нет, истражувам и се мислам како да биде...тешка одлука баш мм остава на мене да изберам, а јас се мислам и мислам....пред некоја недела се задржав за името Леон! На македонски е Лав, ама бидејќи е мешан бракот и не може името да биде македонско или само грчко, па се одлучив да биде интернационално. Така секој ден си го засакувам тоа име, му се допаѓа и на мм, па здравје Боже ќе видиме до крајот дали ќе се измени или ќе остане тоа име, па дали и ќе му личи на бебчо, којзнае, ќе видиме
Нашето ако е машко ќе се вика Марко (ги содржи првите букви од моето и името на мм), а за женско и на двајцата ни се допаѓа Ема
Лелее јас препекав ако е машко да биде Леон. Арно ама, маж ми имал некој комшија Леон што го варала жена му и не сака ни да слушне! А се договоривме од старт дека не сакаме на никого да не потсеќа
моето синче се вика Давид иако има многу со тоа им мене многу ми се допаѓа...а ако би имала зенско би се викала Бојана тие две имиња одсекогаш сум ги сакала