Иван - Ајван, ок Секој си има право на избор и вкус, но ај подобри се МНОГУ имињава кучешки и измошљотини некои само и само ете УЛТРАмодерно да е
Да предложам и јас нешто што би одбрала за мое девојче. Саша, Нена, Лили и Клои (ова ептен не е мкд ама преслатки ми се за девојче), Кјара, Бјанка, Валери, Елеонора, Михаела, Ирина, Мартина.
И нашево име ќе беше ретко, сега само тоа го слушам и кај поголеми дечиња и кај помали и генерација. Веројатно не сум обрнувала внимание претходно на името.
Ова е според статистика ретко. Кога првоат го слушнав пред некои 7 години, само едно девојче знаев со тоа име. Кога се породив, веќе 3-4 деца беа со тоа име, па и на мајка ми колешка внуката исто име, разлика неколку дена со моето беа.
Каја Аника Зориа Заријана Зариа Магда Илиана Беатрис Дафина Ава Евдокија и Калина и мене ми беа у списокот, преубави.
Единствено што ме спречува за Евдокија е кратенката Ева. @Miss666 Ептен не македонско Ерика ми е фаворит ама некако да не е премногу... еве да знам се селам утре Ерика ќе е Михаела е убаво а не ми иде како би го скратиле... Тука е и името на ќерка ми Не знам многу сум неодлучна. Пример Бисера ми беше за првото ставено на слисок ама гледам има многу Бисери сеа не сакам Деспина мм не сака Илина кај нив во група има 3 дури
Од мене Вера, Косара, Петра, Петја, Митја, Катина, Анѓа, Богдана, Зарина, Дафина, Уранија, Евгенија, Данка, Ефросинија.
девојки кумови сме и ни бараа предлог женско име,православно наше и да си има именден— мене ми беа у план за предлог Илина, Јована, Михаела Јана, Теодора или Ана. Ана кога има точно именден?