Дарија, Меланија, Јоана, Јована, Лена, Николија, Камелија, Ксенија, Анастасија, Антонија, Георгина, Деспина, Дафина, Ника, Аника, Клара, Нина, Илина, Илијана, Ирина, Лаура, Евгенија, Иларија, Сара, Христина, Софија... Гаврил, Јаков, Матеј, Никола, Христијан, Константин, Теофан, Теодор, Јован, Калин, Иван, Антонио/Антониј, Димитар/Димитриј, Илин, Илија, Петар, Павел, Марио, Тома, Томислав, Андреј, Дамјан, Давид, Давор, Огнен, Ведран, Војдан, Горјан, Георги, Горазд, Ангел, Богдан, Божидар, Марко, Наум.. на толку се сетив во моментов
Моите две се Нина и Клара. јас би Кира, Надја, Теона, Миона, Лола, Алана, Уна Емил, Симон, Филип, Алек,
@Miss666 Сеа ми текнаа и други, не гуглам, ова од памет што ми текнува. Глоријан/Флоријан не ми се лоши Матео Симон Тодор Антонино
Јас за син ми сакав нормално име, христијанско, постоечко не измислица некоја . @Miss666 И мене ми се допаѓаат тие имиња. Не е баш класично христијанско ама Марио ми е убаво, интернационално е. Ете еден предлог, ако сакаш уште еден ЛП .
Имам внук Витан. Не знам дали има друго дете со тоа име, ама многу е убаво, дај боже да си го искористиш.
Искрено имаме толку многу убави Христијански имиња, да греота е да се стават интернационални само ради мода. Искрено од Вашите горенаведени ниедно не ми се допадна, освен Симон и Филип.
Очигледно побркано ги имаш работите. Горенаведените имиња се СИТЕ христијански, ниедно не е муслиманско. Од сите, Клара e католичкo, другуте се православни имиња. Членката побара интернационални имиња, да побараше македонски православни можи предлог ќе ми беше Васил, Спасе и Румена. Според вкусот на членките тука даваме и предлози.
Одлични предлози сте ми напишале, ќе има фаворити во потесен круг. Побарав и интернационални да, живееме во странција, не можам баш јован да го крстам или дамјан, баш ради проблем со пишување и изговор. Моето име е македонско православно, никој досега ни ме напишал, ни изговорил точно. Таму каде што можам да скратам маки, радо би.
Преубаво е, јас сакам стари имиња. Добро сега, може не би одбрала Васка, ама вакви имиња да. Централен регистер веројатно не апдејтиран, Кирјана не е ретко име од одамна, може 5-6 години наназад.
И ние сме странство и јас имам Мк старо православно и се објаснувам нон стоп и пак грешно ми го пишуваат и затоа одбрав повеќе прифатливи имиња тука него Мк иако Нина си е и наше име.. иначе Damian имаат. Мене Филип ми е многу убаво ама од причина што не се пишува исто како во Мк, не знам дали би го ставила.