Војдан баш ми се допаѓа.. е сега братучед прв детето му се вика Војдан он е веќе голем нашколо е. Му викам на мажот ми тоа ми се виѓа име и баш ми иде со Дамјан он ама незгодно е имаат веќе братучед ти уникатно им е. А они се во друг град и многу ретко се гледаме а и мислам дека не би направиле проблем напротив и нивниот Војдан баш би се радувал златно е детето. Што мислите вие?
Прашање на вкусови, Војдан ич не ми се допаѓа. И сите од тој тип на Ведран Борјан Војдан, од никогаш не ми се допаѓале. Ама секој за себе, битно вас да ви е убаво. Искрено Ведран ми е сепак подобро од Војдан, чак и Кузман ми е подобро од Војдан Плус Кузман и Дамјан на ист ден ќе им биде именден, нема поубаво.
Исто и мене тие имиња што ги наброја Трабл не ми се свиѓаат... иначе јас лично не би се лутела ако моја брачеда крсти дете како моето, искрено баш и се израдував кога пријатели ама не толку блиски ни кажаа дека ја крстија ќерката Нина по наша Нина оти од секогаш им била посебно дете.
Не гледам зошто би направиле проблем. Ем мислам дека ќе им биде кејф ако си кажете дека е по него, а и да не е па на крајот на денот може да ни се дооаѓаат исти имиња. Јас не би се лутела со сестра ми исто да ги крстиме децата, а не па со братучед не се секирај, крсти си го детето како ви милува душата
Нели И јас секогаш ги поврзувам имињата со луѓето, и мене би ми било мило ако некој крсти дете, според имињата на моите деца.
Дамјан и Војдан ме потсеќа на кошаркарите близнаците убава комбинација ама Војдан не ми се допаѓа лично мене баш, а исто така ни Кузман. Ведран ми е подобро, Дарин исто ми е убаво што ми одговара со Дамјан, Давид, Јован, Даријан…Инаку нема врска што имате во фамилија, на мм прва братучеда го има крстено детето исто како мм. Сепак твоите втори братучеди ќе бидат, не е нешто мн близок род.
Они не го поседуваат името. За да не ви е незгодно, прашајте ги за мислење. А, на вашето дете можете да му додадете и средно име за да нема забуни при викање во иднина.