Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Имиња за вашите деца

Дискусија во 'Бебе' започната од Bisera.Sk, 9 февруари 2010.

1. nice-girl

nice-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    1.179
    Допаѓања:
    1.053
    можеш Игнат

На p.ilievska и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  2. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    3.363
    Е кај мене и поголемата така си скрати сама ама кога потпорасна да може да си го каже веќе со сите се караше дека не е така туку е вака. Сега само баба и ја вика скратено и тоа пак понекогаш знае да и се лути :D
    Ама ова Дорче :envy:

3. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.496
    Допаѓања:
    26.182
    Да таму ја примија едвај.Сега после празниците почнуваме.

4. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.372
    Допаѓања:
    26.726
    Секое име нагалено некако ќе го сменат, и мојата ја викаат Нинче-Балеринче,Ниненце и па не е кој знае каква болка. Е Клара потешко може да и сменат ама искрено мислам во врска со името на ќерка ти е малце претерано, крај краева кажи, за НинЕ кажав јас не смее уште од почеток. Александар да е и Аце да го викаат би се лутела ама Исидорче, пошо ниеден во клас нема Исидорче да ја вика не е страшно

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.849
    Допаѓања:
    188.213
    Многу се смеам. :rofl: :rofl: :rofl:
    Чекај сеа да ти кажам уште полошо. :D
    Син ми е Алекс. Толку ми е убаво, моќно и кратко. :l: Александар ми е многу убаво име, ама јас сакам кратки, секако Алекс ќе го викавме, па што само долгото да му стои во документи, решивме Алекс. И така новороденче, си го викавме бебули. И бебе ко секое бебе евентуално почна да гуга… и почнавме да го викаме Гугули. :D И си го викавме Гугули со месеци, не само кога се обраќавме на него, туку и кога зборевме меѓу себе за него, да си го сфати детето тоа како име. По улица луѓе се чудеа кога ќе го викневме. Еднаш памтам ќерка ми трча по него и вика Гугулииии чекај!! И една баба се заврте и таква зачудена праша Гугули?!?! :rofl: До негде година ипол скоро 2, беше Гугули и никако не можевме поинаку да го викнеме. И некако после почнавме Алекс да го форсираме и го исфрливме Гугули. :D Она кога од милост сам ќе си напраиш “полошо”. :D

А да биде иронијата поголема многу мразев менување на името и на ќерка ми и дадов име кое не може да се менува. И пред некој месец, дознав дека во македонскиот јазик иако постои името како Ирис, истото има и друга верзија - Перуника. :D И сеа нејзи толку и се свиѓа тоа што почна да се преставува ко Перуника и не тераше по дома така да ја викаме. :D А колку бев оптеретена со прво дете името да биде она што ќе и биде дадено и да не се менува од други луѓе, а тоа самото дете си измислува надимаци( пред Перуника да стане актуелно, не тераше Ајрис да ја викаме и така кажуваше дека се вика). :D

п.с. Татјана е многу убаво име и одамна го немам слушнато. Знам само една, многу мила девојка со тоа име и ја викаме Тати. :)

Последна измена: 26 декември 2025
    На happygirl, Veki4kaa, i13dk и 9 други им се допаѓа ова.
  6. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.372
    Допаѓања:
    26.726
    Лелее хахаха и ние така на големава со мајка ми и татко ми почнавме гугу пошо гугуткаше многу и нив им остана така кога прашуваат она што прави ама не и се обраќаат така, а ние муно (мајмуно) и си остана така ама пак и тоа не и се обраќавме дирекно неа и фала Богу проблем немавме хаха а малава не знае да каже Клара вика Тада и големава сега Тада ја вика :worried:

На Трагедијаупмм и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  7. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.839
    Допаѓања:
    5.491
    Е ве читам за именцава и се смеам :D другарка ми го крсти Лазар и го вика Лази :rofl: викам зашо бе така, ми вика па да не биде Лазе :D:bow::rofl::rofl::rofl:

На LiquidLuna, BellaBibi, Anaroz1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    3.363
    Си имам јас траума или комплекс како и да го кажеш исто е.
    Една мајка на соученик воедно и комшивка ми го римуваше името со еден зеленчук па тој кажа на други соученици и некои 4 г така ме викаа |(.
    И си го мразев името (facepalm)
    И сеа ова Дорче на коњче или магарче ме потсеќа :x :@

@Baby warrior ами кај Лази таму Лазар ,за една буква :wasntme:
    Не знам зошто им ставаат долги имиња па ги викаат накратко...

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  9. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.677
    Допаѓања:
    134.906
    Та долго, та кратко име да ставите на детето пак ќе најдат начин да му го извртат со предолг или прекраток прекар. :D
    Моето име има 5 букви, а прекарите ми варираат од 3 до 7 букви. :rofl:

На Skyler81, Трагедијаупмм и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  10. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.839
    Допаѓања:
    5.491
    Мајка ми пробува некако да и го изврти името и на ќерка ми :D а просто е неможно од името нејзино али она наоѓа некои начини али не и оди :rofl: јас само ќе ја погледнам кога ќе ја рече така и прекинува демек добро нема веќе од милост е 8)
    Јас мразам кога ми го кратат името или нешто пробуваат нагалено да ме викаат, а многу си го сакам името и значењето и се а постаро име носам ама мајка ми ми текнува како дете дека мн често ме потсетуваше колку убаво име имам и колку убаво значење има … исто и за ќерка ми ќе биде и за нејзе одбрав поспецифично име македонско и нејќам да и го изменуваат :ninja:

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.424
    Допаѓања:
    3.431
    Moeto ide tamu. Non stop go gledam imeto na skafceto i se cudam shto e so roditelive..Maia be.. shto ke mu faleshe da e Maja se prashuvam.

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    5.355
    Можда омилена песна им била пна Маииа ху, Маииа ха, Маииа хаха..
    Како идеше само нанана, нума нума јеј :music:

Грозна сум, знам.

На LiquidLuna, naturally и dummy им се допаѓа ова.
  13. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.152
    Допаѓања:
    41.816
    Кај ти текна :rofl::rofl::rofl:

На Трагедијаупмм и Miss666 им се допаѓа ова.
  14. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    2.580
    You're not the only one :D Screenshot_2025-12-27-00-52-30-786_com.android.chrome-edit.jpg

На dummy и Miss666 им се допаѓа ова.
  15. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.038
    Допаѓања:
    1.544
    Леле ме пресмеа со Гугули ама малце ме подисплаши за имево на бебево бидејќи и јас и мм ја викаме на сто безвезни начини но еден начин најмногу. И дадовме име што е со 4 букви и не се крати ама по дома дека се роди дебелка почнавме да викаме дека е деМбелка и бидејќи е нели бебе го извртевме до беМбе и така дур си збориме еден со друг си викаме “Каде е бембе”, “Што прави бембе”. Мора да го искорениме ова хах.

На Veki4kaa, Baby warrior, Yowannty и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.849
    Допаѓања:
    188.213
    Не бе какво плашење, се работи исклучиво за милост. Од што ти е толку милно на душата, ти доаѓа да го викаш како ќе ти дојде. :lol: Немаше син ми никаков проблем, на пример тој си се вртеше на сите имиња чак и на Алекс иако најмалце така го викавме. И еднаш само одлучивме со маж ми да не го викаме веќе Гугули, дали 2 дена праевме грешка може и толку беше. Иначе уште знаеме да му речеме гугуљакос тортуљакос, тоа му остана. :rofl: Мора и некоја траума да се пренесе. :rofl: :rofl: Мене баш ми е криво што толку се стискав за ќерка ми да е политички коректно се со името. На крај и со неа пуштив душа и ја викам како ми е мило. :)

Иначе ако се плашиш дека бебето нема да си го знае името, еве да ти кажам дека не е тоа никаков проблем. Претходно живеев во Грција. Таму име се дава на крштевка и тогаш почнуваат бебето да го викаат на име, а крштевка обично прават на 1 година. До тогаш е бебе ако е машко и беба ако е женско и до крштевка уште мислат кое име да го дадат. И кога ќе му дадат име бебето за ден, веќе почнува да се врти на името. :)

На merriel0, Baby warrior, Carolin. и 2 други им се допаѓа ова.
  17. ira.franko

ira.franko Активен член

Се зачлени на:
    30 март 2024
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    12
    Што мислите за името Коста?

18. i13dk

i13dk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    715
    Допаѓања:
    851
    Старо име со убаво и моќно значење - константен/непроменлив, цврст, упорен. Повеќе ми се допаѓа во споредба со Константин или Костадин, кои сепак ќе бидат скратени како Коста.
    Во последниве години во Србија многу го ставаат имево, кај нас повеќе деца Константин имам сретнато, иако и тоа е реткост, така што ако сакате детето да има поретко име, мене ми е супер избор.

Последна измена: 31 декември 2025
    На Simon4e0507 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Watermelon96

Watermelon96 Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2018
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    1.583
    Мене ми се допаѓа

20. Marijanche33