Сите три се убави, но јас ќе речам Војдан оти секое второ или трето дете го има едното од другите имиња.
па не се ако имате идеи други кажувајте за машко немам идеи никакви Само Дамјан ми е совршено машко име ама така се вика син ми. Не ми мењава тоа што се пречести и секое дете се вика исто, не сакам да му ставам некое ретко чудно име само за да биде ретко и уникатно као само моето дете се вика така а имево катастрофа смешно ама битно е да е уникатно и единствено.
Кузман и Дамјан најмногу си одговараат плус има и црква која се вика Св.Врачи Кузман и Дамјан и се слави на 14 ноември.
Освен Кузман мене ми се убави Наум, Зафир, Богдан, Недан исто преубаво а многу ретко име, Јордан, Павле, Петар, Григор, Глигор и Давор.
Јас сум со Е Љубенка амаа ич не си го сакам Иначе никој не знае како се викам, буквално сите ме познаваат како Бубе Ако ти се свиѓа ич да не се мислиш дали е старомодно или не и дали на некој му се свиѓа или не. Ако ти значи толку многу, стави го. И моите родители ми го ставиле пошо на татко ми многу му значело, како дете ја изгубил мајка му и го носам нејзиното име, иако лично јас ич ама ич не го сакам.
Здраво девојки ве молам дајте ми предлог за ретки (подобро пократки) машки и женски имиња. Од причина што не сакам утре детето да ми го викаат на скратено… Пример за женски само вие така ми дојдоа на памет: Иларија, Ника, Мери, Лена, Дина, Деа, Зои, Ели, Елени А за машки:Нико, Дино, Тино, Илин Па ако имате уште некој убав предлог пишете ми
Аника, Анита, Веда, Ена, Ина, Каја, Лина, Мина, Маја, Сара, Дора, Де(ј)ана, Дорис Марин, Воин, Теон, Филип, Симон, Томи, Емил, Видан, Нино, Сандро, Вук
Ана/Аница, Анета/Анита, Бети, Бисера, Борка, Валентина, Вања, Васка, Вера/Верица/Верче, Весна, Дана/Даница, Дарија, Дена/Деница, Дафне/Дафина, Дијана, Ева/Евита, Ена, Злата/Златка, Илина, Инес, Ирис, Ирена/Ирина, Искра, Јана, Јасна, Јовка, Кате, Лана, Лара, Маја, Марина, Мелани/ја, Мери, Мила/Милена, Мона/Мони, Надица, Невена, Нена, Нера, Ника, Нина, Огнена, Павлина, Паола, Петра, Роза, Розалија, Роса, Росана, Сара, Сашка, Симона/Симеона, Славка, Соња, Стевка, Стефи, Тања/Татија/на, Теа/Теодора, Тина/Тинка, Томислава, Убавка, Хана. Адријан, Алек/с, Алексеј, Аце/Ацо, Благој/Баже, Боби/Бобан, Борко, Борче/Борис, Ведран, Воислав, Војдан, Гордан, Горан, Горазд, Давор, Давид, Дам(и)јан, Дане/Данко/Даниел, Дарио, Диме, Душко/Душан,Емил/ Емилијан, Жарко, Златко/Златан, Иван/Иво, Игор, Јово/Јован, Јоцо, Кире, Лео/Леон/Леонардо, Макс/Максим/Максимилијан/Масимо, Мар(и)јан, Марин, Марио, Мартин/Мартинијан, Мики, Микаил/Михаил/ Михајло, Моне, Невен, Нено/Ненад, Нестор, Нико/Никола(с), Огнен, Оливер, Павле/Павел/Паоло/Пауло, Паско/Паскал, Петар, Раде/Радослав, Ристе, Саш(к)о, Серафим, Симе/Симо, Симон/Симеон, Соте/Сотир, Славко/Славчо/Славен, Стев(ч)о/Стеван/Стефчо, Тео/Теодор/Тодор, Томи/Томислав, Филип.
Уна, Тара, Лиа, Кира, Елисеја, Анисија,Теона, Ксенија, Катја, Надја, Евгенија, Георгина, Валерија, Мелани, Алана, Ирина, Нина Теон,Миха,Тадеј, Адам, Атанас, Јосиф за машки и јас не знам