1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Имиња за вашите деца

Дискусија во 'Бебе' започната од Bisera.Sk, 9 февруари 2010.

1. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.476
    Допаѓања:
    43.102
    Богдан или Борјан од овие, лично мене Касијан воопшто не ми се свиѓа, ниту па Кипријан. Како некоја измишљотина ми стојат, а не како име

На DarkStormm му/ѝ се допаѓа ова.
  2. DarkStormm

DarkStormm Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.839
    Допаѓања:
    5.516
    Да битно е многу. Во кралските семејства и династии давале име на дедовци, прадедовци ако биле успешни владетели.
    И кај нас даваат по дедовци, ама безвезе, јас сум многу против тоа од духовен аспект. Ама тоа е друга тема.
    Да повеќето имиња имаат странско потекло, но битно е значењето. Многу е битно. Во старите традиции тоа го знаеле и практикувале, а сеа од помодарство се става што почудно име. И за жал ништо не знаат и не сакаат да научат, старите порано повеќе знаеле од нас за многу работи. Конкретно за имиња е муабетот, па да се држиме до тоа, не мора религиско значење да е. Само провери ги значењата на многу имиња па ќе видиш дека и те како се битни.

На EarthFire му/ѝ се допаѓа ова.
  3. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.322
    Допаѓања:
    71.080
    Каква измишљотина бе, сите се верски христијански имиња.

И ич нема врска името со иднината, може да се викаш Слободан, а да си осуден на доживотен затвор 8)

Многу право си земате да дискутирате туѓи вкусови и желби.

На Bubish26, Yowannty и zuto им се допаѓа ова.
  4. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.476
    Допаѓања:
    43.102
    Не знам дали се верски или не, меѓутоа мене лично не ми се свиѓаат. Ете вкус. Се извинувам ако некој се навреде.

5. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    12.132
    Допаѓања:
    191.685
    Што ти е тебе битно како некоја на форум ќе го крсти бебето? Тебе може да ти е битно за своето дете. Се друго е преминување граница.

Ти праиш чери пикинг. Кај нас традиционално даваат имиња на дедо, ама тоа не ти одговара, да беше омажена во кралско семејство ќе беше многу отворена и среќна да го прифатиш името од кралот. :) Ништо не сакаат младиве да научат од старите, ама кога старите сакаат името нивно да го ставите тоа не може. Тоа за другите важи, не за вас. 8)

Да си го смениш психологот. Требало да те научи како да изградиш здрава самодоверба и како и колку името ќе ти влијае во животот е колку ти ќе дозволиш и кон што ќе ја насочиш енергијата. Таман работа имињата да ни ја дефинираат иднината ќе учевме во школо формули како да го избереме вистинското име за нас.

А сите ние си наоѓаме значење во имињата што ги даваме на нашите деца иначе. Ама да лапрдите и барате длабочини и височини во туѓите избори е неприфатливо. Токму од овие муабети по дома, само растете идни були.

Иначе нормално е да не ти се свиѓа некое име и тоа да го кажеш и тука да заврши приказната. На сите нас сите имиња надвор од оние што сме ги избрале за нашите деца, не ни се свиѓале доволно да ги искористиме и тоа е во ред. :)

На simonka93, Bubish26, zuto и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. DarkStormm

DarkStormm Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.839
    Допаѓања:
    5.516
    A кај виде да разубедувам конкретно некого да избере име ? Кажав тоа што знам. Темава е за имиња, па еве јас кажувам како се бира во други култури.
    Не немаше јас во кралско семејство да прифаќам име на дедо ако не бил моќен тој некој.
    Да научиме од старите мислам традиции, вредни знаења, не да слушам како ќе ми речат така.

А ти не знаеш ништо за мене и мојата самодоверба за да ми предлагаш да менувам психолог.
    Олади.

На Panda00 и EarthFire им се допаѓа ова.
  7. Frosty!

Frosty! Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2018
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    3.653
    Ведра или Вања?

8. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    26.993
    Вања мене ми е многу убаво ама и Ведра е.

На Frosty! му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ане.

Ане. Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2021
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    1.777
    Вања

На Frosty! му/ѝ се допаѓа ова.
  10. nextredstyle