Многу сум размислувала на оваа тема иако ми е се уште рано за тоа. Но сепак имам одлучено кои имиња би им ги дала на моите деца. За машки имиња најмногу ми се допаѓаат Дамјан, Давид, Теодор и Лука. За женски имиња најмногу ми се допаѓаат Анастасија, Софија, Дорис и Дора.
ако е машко сигурно ќе го крстам по татко ми старо македонско име,а ако е женско ќе ја крстам теона,неда или викторија,а други машки имиња ми се свиѓаат игор или ненад
Не сум размислувала многу за оваа тема.Хммм..за женско-Матеа,Марија,Теодора а за машко-Тео,Лука Малку ми е рано за тоа,има време...
Јас сакав ако имам син да го крстам Анџело според лик од една книга, ама некако со нашиве презимиња тешко. ќе морам да си најдам некои наши имиња или ќе му се смеат сите..
Ако е машко ќе го крстам Игор ( по една многу драга личност) а ако е женско.....имам повеќе женски имиња , Андријана,Ива,Ема.....
Машко: Лука, Дамјан, Павел, Тео... Женско: Мила, Ева, Ива, Ана, Теа, Екатерина, Клара, Елена, Марија...
Ако е женско би го крстила Габриела (со причина ) Ако е машко би го крстила:Стефан или Марко Има уште имиња но овие би ги издвоила од сите
јас ке си имам повеќе дечиња за да можам да си ги крстам како што сакам,за женско ивана,анастасија и некое светско било кое а за машко јован и филип дефинитивно,филип го обожавам