Здравје, кога ќе имам дете ќе му дадам македонско име! Не можам да ги разберам луѓето што се одлучуваат за некои чудни и странски имиња.
Уште неможам да се одлучам за име За ќерка ми ми беше толку лесно ама за синко некокако неможам да најдам некое кое толку многу ќе ми се допадне а истовремено да биде и православно ама и да не ми го кратат,знам дека многу сакам Најубаво ми е името на мм не дека ми е мм Дајте предлог за машки православни имиња ама некои пократки
Да сваќе многу ке ја чувам ке одиме заедно во шопинг хехеех инаку дефинитивно зет ти ке се вика Немања.
Моето синче е Стефан, кумот му го даде името со мм, им дозволив за ова ама здравје за следно рекоа јас ќе бирам
Уште не ми е време за деца(мала сум ),али си имам зацртано дека ако имам машко дете ќе се вика Виктор или Дарко..А за женско незнам,можда Ребека или Сандра,овие ми се симпатични.
Симонче јас мислев дека првото ти е ќерка сум се збркала со пепита сигурно. И моето синче кое дојде нешто порано од симона на 25.03.2013 и тој се вика Теодор.
Jovana I Matej se super Nie mislevme megu Teodor I Matej ama samo po sebe otkako se porodiv I go drzev bebeto vo race pocnav da go vikam Teo,se molev koga ke mi se javi kumot so predlozite za iminja da go ima Teodor. Posledno go procita I brzo rekov popslednoto,poslednoto uf kako mi olesna...
ние уште не можеме да одлучиме мислам јас и керка ми мм остава на мене ,кумот исто ,керка ми секој ден почна да менува мислење инаку на листа ни се ТАМАРА ЕМА ТЕОДОРА СИМОНА Спојлер по татко ми керка ми си ја крстив Вања ,за да не скратува и да ја не ми ја прекрстува никој па се мислам да биде пак некое кратко име ,а да кажам и тоа дека во комшии и по родниниве се едни исти имиња се вртат Марија,Матеа ,Андреа,Јана , ....
^ Тамара ми е најубаво од сите имиња. Ема е вистина кратко и неможе да се скрати, ана јас имам брачеда Ема и сите во МК ја викаат Емче. Мислам ОК, не е лошо на милост да те викаат, ама тетка ми цело време дури беше бремена бараше име кое ќе е универзално зошто живеат во Франција, а се од Македонија, плус бараше да е кратко да не го модифицира кој како ќе му текне и пак Емче ја викаат, и сите се лутат ама џабе.
НЕ знам дали сум пишала на темава, ама јас да си кажам, макар и по втор пат Машки Арјон, Арјан Женски Агнес-а, Ајла