Вака набрзинка што прочитав, гледам многу сакаат детето ако е машко да го крстат Леоне Може некој да ми објасни што е со имево? Има некоја нова турска/шпанска/индиска серија со главен лик Леоне? Се извинувам, ама Леоне ми звучи како некој да му се обраќа на Леон по старски. Мартине, Стефане, Бојане... Изглеа нова мода што не ја сфаќам. И некои странско-чудни имиња... Нормално дека секој има право да си го крсти своето дете како сака, ама според мене, не по цена да го унакази за цел живот само колку да се издвојува од средината. Иначе за моите деца од иднината за машко ми се свиѓа Марио, за женско Катја
Прво да си се пофалам ми се роди внука, па ми требаат предлоззи за имиња ,, по можност подолги и не толку чести. фала ви
Pred nekoj den koga bev na svadba imase malecko devojce so nekoi 2-3 godinki i se vikashe Katerina. Mi bese cudno zatoa sto mislev deka imevo e vo izumiranje...odamna nemam sretnato malo devojce so ova ime. Retko e definitivno barem kaj pomladite generacii roditeli, a i ubavo ime e ako razmislam podobro. Drugi iminja koi mi se dopagjaat ama bez da se kratat nagaleno se Valerija, Julija i Frosina. Za zal mm ne go delese moeto mislenje i kjerka mi ne go nosi nitu ednoto od ovie iminja. Toj sakase Marija,ama jas ne sakav pa najdovme kompromisno. Poradi zastita na identitetot nema da go napisham.
јас имам керка се вика Луцијана, сега сум бремена во 7 месец за второ и пак ке биде девојце....па казете некои убави и поретки имиња..овој пат нема никаква идеја..поздрав
Луцијана ми е преубаво име-браво за изборот.За девојче мене ми се убави Анабела,Луна, Марија Магдалена. Јас сум 8ми месец и носам машко а сеуште не сме одлучени за име односно тоа што јас сакам мм не сака да чуе. Дајте некој предлог за машко модерно име само да не е Андреј, Марко,Лука, Давид и сл.зошто ми се пречести тие имиња.
Јаков,натаниел(или натанаил),самоил,калин Ние ке имам девојце и сакаме некое македонско име,да не биде старовременско. Бисера,бојана,магдалена,викторија(ама сите ќе ја викаат Вики) и калина ни бесе фаворит ама не претркаа па сега е Бисера. Отвпрени сме за предлози,исто ме интересира дали имате слуснато кратнки за Бисера
Јас бев луда по девојче, а името од мала ми беше смислено (Анабела) Но испадна машко и планираме да се вика Сергеј. Сега за сега ова ни е единствен фаворит, ако до крај ни се бендиса уште некое ќе мораме да бираме
леле и на мене мн ми се допаѓа Сергеј и рдно време ми беше фаворит само ме двоуми што завршува на ГЕЈ
Beluvce84 Лана Лара Инес Ирис Ања verba Илин така сакав да го крстам моево бебе ако беше машко..ама ете испадна девојче џчд