Здравје боже кога ќе имам деца ќе ми се викаат: -Лана,Вања,Луна или Дора!(немојте да помислите СИТЕ) -Марко или Лука
Јас имам другарка Галена и е Македонка зависи каде ќе го ставиш акцентот при изговарање Јас се шегувам со неа и ја викам Мазена
Kaj nas mm sakase Mila i taka trebase no koga se rodi mi vika odberi megu Andrea i Iva i sega e iva srce na mama a kumovite sakale Stefami deka na sveti stefan no ete ne kazaa navreme i bidna
Јас ако би имала девојче би ја крстила Викторија, Лара, А(н)дријана, Дејзи или Изабела. А доколку би било машко би се го крстила Дарјан, Александар, Алек, Алексеј, Дамјан, Даниел или пак Адријан...
Син ми се вика Никита, ако е второто женско ќе биде Викторија. Ама ако биде и тоа батко, ќе не стави на мака за име
Дали може да ми предложите модерно машко име кое би одговарало на двете страни во мешан брак (муслиманско-христијанско)
Некогаш ако имам син дефинитивно би го крстила Дарио или Антонио а женски убави ми се Лидија, Мартина, Марина
Адријан стварно одговара и на двете страни, а и мене многу ми се допаѓа. Синко го носи тоа име. Исто и Леонис, Ерик, Кастиел (Кастијан) ем модерни ем одговараат и за муслиманско и за христијанско име.
Ви благодарам за предлозите, Адријан многу често го ставаат, затоа се одлучивме за Адријано поубаво и поразлично ми звучи