Од женски имиња ми се допаѓаат Ана, Ања, Андреа, Хана, Ана Мари и Инес - Ова ми се топ 5 -6 имиња за женско бебе Исто така ми се свиѓаат и Тара, Каја, Бисера, Калина, Уна, Марта и Петра. Од машки, на прво место ми е Марко, ама многу е често денес. Ми се свиѓаат и Димитар, Петар, Никола, Јован, Калин, Филип, Дарин и Кристијан.
Лаки (јуниор) , Лара, Силвио, Лана, Миа, Лукреција, Луција, Дариј, Леонора, Дарија, Катја, Зои, Гога, Нора ... има и други али овие ми се хит !
Дали може да ми предложите модерно машко име кое би одговарало на двете страни во мешан брак (муслиманско-христијанско)
Иако уште ни е рано од мерак еден куп имиња ми се вртат низ глава За машко немаме толку избор ама за женско тешко ќе биде Мала помош е добредојдена За машко : Максим Калин Даријан Теодор Димитри За женско: Антонија Антониета Луција Инес Исидора Изабел Надја Константина Илијана Георгина Николија Николета Кјара
За второто мм рече дека јас ќе бирам, зошто он бираше за првото. Ако биде машко имам две во игра Иван и Деан (без Ј) А за женско, Камелија,Клементина и Евгенија.(тие ми се сега во глава).....за женски има мн.избор.
Е вака сега барам совет од вас: Имам ќеркичка се вика Леа,сега сум повторно бремена во седми месец и со мм се мислиме дали синчето да го крстиме Лео (за да бидат исто со дада ) или пак некое друго име. Маж ми сака Лео а јас не,се двоумам помеѓу Марко/Матеј/Андреј Мислење?
Еве ги нашите имиња едно од нив ќе биде ама ќе видиме кое Павел,Дарин,Даријан,Максим,Андреј,за девојче ќе му ја мислиме кога ќе дојде ако пак биде машко и второто имаме резерви
Има време за деца. Јас сум сеуште дете. Ама бидејќи сакам три деца две машки и едно девојче сакам да ми се викат Мартин, Лука и Јована. На девојчето само некој ако му каже Јовано или Јованко има за уши да го теглам.