Син ми се вика Војдан. Во игра ни беа уште Павел и Теодор, и бидејќи не можевме да се одлучиме и им ги кажавме имињата на кумовите, а кумата се одлучи за Војдан.
Син ми се вика Дино Второто ако биде девојче ќе се вика Дина, а ако е машко Лео (тие имиња се во игра сега за сега)
Sakavme da go smenime ama jas si go zavikav Teo vekje inace sum 8mi mesec bremena... i sega se mislime Teodor, Mateo ili samo Teo Kako i da e da go vikame Teo, a ako bese zensko kje bese Tea, Teona ili Kalina
Κај нас во игρа беа неκолκу имиња,за женсκо бевме ρешени да биде Илина,но испадна да биде машκо,па мислевме меѓу Маκсим,Ангел,Илин и Бојан. Тато одлучи да биде Бојан.
Нашето се вика Огнен ... Тато сакаше по стара трдиција да тера и да го крстиме по татко му( свекорот) арно ама свекорот за да ми удоволи мене ( да биде Огнен) кажа дека него ќе му биде непријатно кога јас ке сум кажела "Ристе се покака" да не помислел некој на него
Ако имам машко ќе се вика Јаков, Војдан или Огнен. Тие три имиња, особено Јаков, ми звучат многу моќно и независно. Можеби зашто сум сретнала луѓе со тие имиња кои ги имале тие карактеристики во себе. А за женско имам едно име кое не го кажувам на никого зашто не сакам да ми ја украдат идејата. Најсериозно не го кажувам никому. Мене ми е најубавото женско име кое сум го слушнала. А колку што видов и на темава никој го нема споменато. Многу е милозвучно, а во исто време и светски. Во Македонија знам само за едно девојче што се вика така, а во светот само една не толку позната манекенка. За други девојки не сум слушнала да го имаат тоа име. И многу ќе ми биде криво ако немам девојче, само заради што ќе не можам да го ставам името. Инаку други женски имиња кои ми се допаѓаат се Дарија, Ива, Матеа... Ставање имиња на баби и дедовци, освен ако немаат некои навистина убави и уникатни имиња, не ми се допаѓа. И секако ако сето тоа е по желба на родителите, а не наметнато. Штознам, јас сум со таа мисла дека секоја личност си е своја и барем во кругот на блиските и фамилијата треба да се има некое ново име.
@Daydream тоа име што особено го истакна од машките е името на мојот син.. Уште пред години пред да останам бремена случајно го слушнав во црква... И многу му се допадна
Сега за сега омилени ни се или ај добро мене ми се омилени а он ме подржува Максим и Клара. За машкото име сме сигурни а за женско има уште неколку на листа.
Од пуста досада правевме список на имиња на не роден Петко, капа му кроевме . Двајцата напишавме по 10 имиња машки и женски, од 40 имиња (20 машки и 20 женски) избравме 20, па 10 и на крај 6 (3 машки и 3 женски) и ливчињата ги совиткавме и двајцата извлекувавме по 1 планот беше тој да извлече женско а јас машко ама на крајот двајцата извлековме за машко Андреј и Стефан. победи Андреј