ako e masko gorgi ,ako e zensko milica uste ne mu znaeme polot ova e mojata zelba na mazmi tamara i petar na kumovite : mihail i petra
Мене ми беа во игра: Илијан, Илин, Данаил, Горјан, Ведран, Борјан, Горазд, Матеј, Матео, Војдан, Даријан, Калин А за женско: Кирјана, Деа, Касиа, Калина, Гала, Лара. Ама излегоа двајца батковци кажав веќе како се викаат ова како предлог, може ќе се најде на некој. Иначе јас си ги одбрав имињата, сопругот не ми се мешаше, ниту кумовите
Првото би се викало Александра/Александар, а второто Викторија,Андријана,Јоана за женско за машко ич не знам. Не ми свиѓа некое машко име посебно
Јас машко име имам смислено име уште пред 10 години, такво име никаде досега не сум сретнала во Македонијава, а на фб барав и ми излегоа само 2ца Хрвати значи толку ќе биде уникатно...има верзии од тоа име, ама ниедно како тоа јас што го смислив, оригиналот. И несмее кратење на името. Ама не го откривам зошто некој може да ми го украде, а моите деца ќе се родат за 10тина год ...Инаку ни сама не знам од каде сум го слушнала, како сум го научила ама ми оставило впечаток дефинитивно. Освен тој синот со уникатно име, ако имам и друг син би се викал Алексеј, а ако е девојче Дарија. Ако имам 2 девојчиња тогаш на второто ќе му направам женска верзија од тоа уникатното име Фантазии
Од секогаш сум сакала уникатни и ретки имиња на кои не може да им се даде никаков прекар. Сум размислувала за тоа како би ми се викале децата еден ден кога ќе дојде време за тоа, и ете со мм чекаме девојче. Дефинитивно ќе се вика Уна (иако како опција имаше уште две имиња).Бевме поделени, ако е женско јас бирам име, ако е машко тој. Уште пред да имам било какви планови за брак и дете си имав замисла дека ако еден имам ќерка ќе се вика Уна, и навистина, желбите понекогаш се остваруваат. Едвај чекам да си ја видам принцезата!!
Сеуште се мислам а времето ми се собира. Сакав да биде на буквата м мн ми се свиѓаше марко ама близу до нас на другата улица има од ромите со тоа име и затоа го исфрлив. Второ. Матеј има кај братучеди два ✌ други на м некако не ми се свиѓат и не ми текнува. Дадете некој предлог. На крај краева можеби нема ни да биде на м ако не изберам.
mnogu mi se dopagjaat za zhenski Leona i Leontina (pomaloto) a i ovie : Katalina, Ilona, Evantija, Argira, Kasija, Kasiopeja, Antonina, Talija,Karina, Amelija, Firolea, Kalolea(Kalea), Karlina, Mirabela, Zhanina, Evelina, Ifigenija..(mozhe deka sum rastena vo Italija pa chesto slushav vakvi iminja, a imav i drugarche Firolea Bash mi se unikatni, i retki od mashki mi se dopagjaat : Marko, Stefan(iako e chesto) Andrej, Lazar, Petar David ..
Mateo, pa kje si go vikate Teo sinceto mi e Teodor i se mislevme megu Teodor i Mateo Drugo ime na M, Maksim, Mario, Marin, Martin...
За женски: Леона,Уна,Лара,Теа,Клара,Анабела,Исидора,Доротеа,Луција За машки:Лука,Леон,Матеј,Лео,Тео,Марко Леона & Лука -Ама додека дојде тоа време охоо .. ама имињава ги обожавам
Мене како предлог ми се дадени Дорис, Инес, Луна, Ида и Миа. Јас си ја кажав Луна и кумот ми ја стави во избор, ама си даде и он некои предлози негови. Ама мене желба ми беше уште пред да останам бремена дека ако имам ќерка Луна ќе се вика. Јас уште немам кажано конечно како ке биде, ама јас и мм си знаеме дека е Луна
Искрено без навреда ама половина од имињата не можам ни да ги прочитам Секој има право и уствари кој како сака ќе си го крсте детето, ама мене мн ми е глупаво кога ќе слушнам некое име како горенаведените со презиме типично македонско. Почитувам туѓо мислење и не сакам никого да навредам! Мојата мала принцеза се вика Ивана