Илина сум јас А за деца сакам Ангелина (по мајка ми ) , рано ми е сепак ама би ги одвила овие имиња Илина,Калина,Анастасија,Давид,Солуна,Бисера,Лука,Вања,Александро,Билјана, Стефани, Емилија,Бојан/а,Игор,Иван,Павле и слично. Сара,Мила сите крстуваат во последно време
posto bi sakala da imam bliznaci i to moznost masko i zensko ako odi po zelba bi se vikale BOBA I KAJA
Сакам три, четири деца. Првото мора да биде на С и ако е машко Стефан, а женско убаво уште не сум нашла на С. Други имиња Јоаќим, Јакоб, Еве, Мила, Ема ...
лелееее нели се многу,ако се погодат 4 машки каде ќе ги чуваш во висиќи, се извинувам офф топик,јас сакам едно!!!!!
Ја сакам две-машко и женско...И машкото постаро да е...А имињаа имам повеќе ама еве за женското: -Кали,Дејзи(се странски пффф) А за машко не сум мислела
хаха може се многу, ама тоа за мене е супер, бидејќи мајка ми се 5 деца и баш е убаво голема фамилија , па земам пример но се разбира се зависи од условите, но ако можам да си дозволам да издржувам 4 деца зошто да не, па нели се богатсво
И јас сум доста далеку од деца али ај да ги пишам моите омилени за машки: Исак , Јаков, Олег, Доријан, Давор, Горазд, Тадеј , Лука, Павел, Демијан, Игнат, Максим, Гога за женски: Ирис , Ариа,Каја, Лана, Калија,Теона,Катја, Срна , Исидора, Тара , Хана, Дарија малку се необични и чудни, ама премногу се вртат едни исти имиња и глупаво ми е некако да ги крстам децата со пречести имиња
Па Калиопи и двете се убави но мене повеќе ми се допаѓа Ангелина. А моите(уште сум мала ама си испланирав) ако имам две женски Миа и Изабела а за машки Симон и Бојан.
Мене ми се допаѓаат кратките имиња како Ива, Ана, Ема, Нена, Ева, Миа бидејќи не сакам детето да го викаат нагалено. Бисера исто така ми се допаѓа за девојче, а за машко Марко, Максим и Лука
женско немам некое омилено а машки има многу- димитриј , Филип, Дамјан, Матеј.. Ако ми текнат другите ќе ви пишам не сум размислувала одамна на оваа тема
Мислам дека е многу битно името да биде универзално. односно да може кај и да отиде да не се срами од своето име... Пример мене многу убаво име ми е Бисера, ама во некоја странска земја би немало никакво значење. Мора и на тоа да се мисли. Мене ми е тоа многу битно. Затоа ми се допаѓаат имиња кои се универзални низ целиот свет како на примет Мариа, Софиа, Ангелина, Елена. итн/