za zal ne seuste ama se obiduvame veke nekolku meseci pa se nadevam za brzo ke se fati I Mora da se planira ime
Ние се договоривме со мажот ми уште кога бев 3/4 месец... тој даде предлог ако беше девојче да биде Миа а јас дадов предлог за машко да се вика Давид... сега Давид е голем дечко, има 7м и 7 д
Talija hm ubavo ime ako zdravje boze imam vtoro pa i ako e zensko ke go zemam vo predvid. Sega za sega nisto vo plan
Tи незнаеш што било додека бев јас во Болница... Прадедото на Тео, се налутил зашто ние не го крстиме по дедото а они со години така се крштевале, со мала промена на имињата (ако е Катица, Катерина, Митко - Димитар)... и му рекол на мм прадедово ти незнаеш ама е татко ти тажен и лут дека не го крстите по него... и отишол мм кај татко му и му кажал и човеков се насмеал и рекол абе остај го дедо ти, не сум лут вие како сакате така ама па мм му ветил на прадедово дека следно по татко му ке биде... Васко - Васил, што искрено мене не ми се допаѓа баш... Васил е така така, ама има и поубави машки имиња, па дај боже женско да имам, е тогаш сигурно нема Василка, Васка да ја крстам
Nie voopsto ne zedovme vo predvid kerkickata da ja krstime po babi I dedovci,niti pak razmisluvavme dali nekoj ke se luti ili ne. Prvo I babite I dedovcite od dvete strani maat stari i neubavi iminja. Ako bese masko jas sakav da se vikaTeodor ili Ognen, megjutoa ispadna devojce I po zelba na mm ja krstivme Ilijana (to j mnogu sakase devojce,prvo zensko vo semejstvoto,epten se raduvase I nesakav da mu prepravam,a I mi se dopadna imeto).
Чекаме женско бебе...за првото јас одлучував а изгледа сега ќе се договараме со керка ми! Мм пак ќе го оставиме без право на глас бидејки вели дека нема некоја посебна желба! Сега за сега по потесен избор ни се Лена и Ангела но прибираме уште идеи... Мене ми се допаѓаат и Галина или Петра ама сама сум во допаѓањето Any coment на мојот избор?
Керка ми ни под разно не го сака Петра па ред е да и ја испочитувам волјата оти веќе голема девојка е од 11 години па се важи и нејзиното мислење!
Petra ne mi se dopaga voopsto , Galina da mnogu.Moze i Nikolija Lina Lea Teodora Melanija Silvija Melani Ivona.Moe mislenje.
Убави именца Петра е малце заборавено име, па зошто да не. Лена е за сите времиња, а Ангела е баш класика за наши простори (и мене тоа ми беше како опција за ќерка ми). Галина е убаво јас не би го ставила само поради една без врска работа што ми се мота низ глава (на шпански значи кокошка) Се надевам ќе ми го игнорираш ова последново