Керка ми не ги сака Галина и Петра па мора да отпаднат! Сега на Лена и Ангела го додадовме и Магдалена но има уште време...идеи уште доаѓаат
Многу сакам првото дете Мехмет да ми се вика.Па второто Семих,и третото Берат.Само машки,нема женски.
Не знам и јас ама од што многу сакам и осеќам оти ке иам нз женско не дај боже.Глупо е ова да се каже,сите деца се исти ама женски НЕ.
Искрено, мене лично многу ми смета оваа нова мода со некои имиња, дури не се ни странски едноставно никакви, чудни. Не сакам никого да навредам, секој си има право да го крсти детето како сака ама се помалце и помалце се именуваат деца со стари македонски имиња, со традиција, да се знае која нација сме (ако воопшто сме).
@Zeynep ко ќе останиш бремена важно ќе ти е само здраво и живо да се роди, ништо друго, ти гарантирам!
Ти ова сериозно?????? Што човек си ти? Штом си таков човек, да даде Господ само женски деца да родиш. Да речеш само да ти даде Господ здрави први дечиња, не е битно дали се машки или женски. Кое примитивно размислување, страшно нешто. А, да родиш машко дете и тоа не дај Боже не здраво , тогаш што? Битно машко е. А, ти што си женско? Грешка ли си на природата?
Добро може уште мозокот ми лета ама си кажав само со сакам у животот.Нормално ќе ги сакам и да се женски,ама шо да правам што сакам повеќе машки.И не колни оти сама клетвата си ја фрлаш.Позз
Мислев помладите генерации сте со помодерни сфаќања, ама си имало и заостанати уште. Од сега донесете си закон, ако се роди женско фрлете го на улица или убијте го (а и тебе требале така да ти направат пошто си женско) и дома чувајте си само машки, па правете ги хомосексуалци...прибидејќи женски се помалку и помалку ќе постојат
Ејх,глупости докаде стигнавме до хомосексуалци од имиња за деца.Јас си го кажав моето мислење само,нормално ако родам женско дете нема да го фрлам,само се изјаснив дека повеќе би сакала машко.И што е тука заостанато....Е бог да чува
Jas kako majka ova ti go pisav. Ne e ubavo za tebe kako covek , pred se mlad da taka razmisluvas. Dete kako dete, sekoe so svoja srekja. Zatoa reci prvo zdravje, pa se drugo. Koga se porodiv jas , bas vo ista soba donesoa edna albanka koja se porodila so 4- to zensko i cela nok placese i kukase zosto bebeto bilo devojce. Koja covecka mizerija? Sto ako rodis devojce i 5- to i 10 - da ti e,dusata ti treperi isto. Decata se bozji blagoslov. Bez razlika na polot. Ti, sekako ne znaes sto ti nosi utresniot den.
Јас не ги делам децата,напротив срцето се грее од децата...Ама зошто кај нас,албанците си останала некоја глупава традициjа,и не знаеш во кое семејство ќе се падниш,за да ја спречам ќерка ми од патење,да не седи само дома,да не знае свет што е,и што е најтрагично да се омажи за некој што татко и ќе одлучи...Прво добро размислете пред да нападнете некој,како мене прееска....Не делам ни машко ни женско,ама пошто ЈАС СУМ ЖЕНСКО,ЗНАМ КАКО СУМ ПОРАСНАЛА,и ако имам ќерка,истата судбина како мене ќе ја дели знам Затоа повеќе машко сакам,за да не пати толко,Инаку децата се дар од Бога,за нив се живее Можеби затоа албанката толко и било мака,од дома се и викале машко машко, на крајот се женски...Не е таа крива ама со тој што живееш....... Сфативте нели
Samo sto procitav deka saka samo maski deca devojkata pogore i po iminjata svativ deka se raboti za druga vera i mislam deka kaj niv taka nalagaat da bidat samo maski deca za da se siri lozata.....taka nesto imam slusano i po filmovite ovie turskite sto davaat, za masko dusa davaat i se bi dale samo maski deca da se ragjaat....